Janne Schra

Janne Schra komt opnieuw naar Groningen! Nadat ze eind 2012 al in de Kleine Zaal stond komt ze dit voorjaar terug ter promotie van haar titelloze nieuwe album. Via i-Tunes is het album inmiddels te verkrijgen en op 18 januari is het fysieke exemplaar verschenen. De plaat wordt uitgebracht door Universal Music. Schra was zes jaar lang de frontvrouw van Room Eleven en maakte onder de naam Schradinova het veelgeprezen album ‘India Lima Oscar Victor Echo You’.

Op het nieuwe album laat Janne Schra voor het eerst ècht van zich horen. Ze wil zich nergens meer achter verschuilen. Niet achter een jurk van vliegtuigjes, niet achter een bandnaam als een vakantieland. Haar stem moest weer meer de ruimte krijgen. Samen met violist Sietse van Gorkom heeft Janne gezocht naar welke bezetting het beste bij haar stem paste. De try-out met Sietse’s Red Limo String Quartet beviel zó goed, dat alleen nog een gitarist en percussionist zijn toegevoegd. Rondom deze band samenstelling werd ook de plaat gemaakt, maar is wel door meer muzikanten ingespeeld in Zweden en in Nederland. Janne had een paar liedjes geschreven met producer Tobias Fröberg die op het wonderschone Gotland een studio heeft. Die man heeft volgens Janne een mysterie om zich heen hangen en ze wilde hoe dan ook een paar liedjes met hem opnemen. Het grootste gedeelte van de nummers is opgenomen in de evenzo magische Mailmen Studios in Utrecht onder leiding van Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) met pre-productie van Torre Florim en muzikale inbreng van de inspelende muzikanten.
Dit jaar stond Janne Schra al op Noorderslag waar ze een succesvolle show gaf en dit voorjaar komt 'de nieuwe Janne Schra' terug naar De Oosterpoort!

Meer informatie: http://www.de-oosterpoort.nl/programma/janne-schra-0

Deel deze pagina