Laatste dag Lustrum RUG

Op de allerlaatste dag van het Rug400 lustrum, haalt de Rijksuniversiteit nog even alles uit de kast.

Allereerst is er de Bommen Bootrace, een wedstrijd waarin toproeiers uit Groningen en Münster tegen elkaar gaan strijden in de grachten van Groningen. Roeiverenigingen Gyas en Aegir zullen die studentjes uit Münster eens even laten zien hoe je moet roeien. Ook komen de toproeiers uit OxBridge langs! Om de grachten heen zal daarnaast nog van alles te doen zijn.

's Avonds kun je gaan kijken bij de Maskerade. Studenten en Stadjers werken samen met kunstenaars aan een unieke optocht door de binnenstad van Groningen. Zij ontwerpen en bouwen hiervoor mobiele kunstobjecten. Zeven wijken, vijftien studentenverenigingen en zeven kunstenaars nemen deel aan dit project. Door dit proces krijgen student en Stadjer een kijk in elkaars leven en leren ze elkaar beter kennen. 

Als laatste is er nog een spetterend slotfeest op drie verschillende pleinen in Groningen. Op de Grote Markt zullen grote artiesten te zien zijn, zoals Blof, Ellen ten Damme en Ralf Poelman. Voor de upcoming artiesten (en De Jeugd van Tegenwoordig) moet je op de Vismarkt zijn. Mocht je even de drukte zat zijn, dan kun je naar het Waagplein om heerlijk te loungen onder het genot van een hapje en drankje en met jazz muziek op de achtergrond. Hier kun je ook de film 'For Infinity the Movie' kijken. 

Deel deze pagina