Light up the Run

Op Vrijdag 29 mei om 21.00 uur vindt de eerste editie plaats van het hardloopevenement ‘Light up the Run’, als opvolger van de KleuRun. Vijf kilometer rennen door het Stadspark in Groningen waarbij de route verlicht wordt door spectaculaire lichtshows. Light up the Run heeft als doel geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren.

Er zijn zo’n 20.000 kinderen in Nederland die door een spierziekte beperkt worden in alles wat ze doen. Het is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend om te kunnen rennen, sporten en spelen. Om deze kinderen een betere toekomst te geven, wordt Light up the Run georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren.

Light up the Run is een nachtelijk hardloopevenement waarbij deelnemers vijf kilometer rennen in het donkere Stadspark. Ze hoeven niet bang te zijn voor botbreuken, want de route wordt door spectaculaire lichtshows verlicht. Zo rennen deelnemers door verschillende lichtzones heen met allemaal een ander thema. Bij Light up the Run gaat het er niet om hoe hard je kunt rennen, maar om de beleving tijdens het rennen.

De gehele opbrengst van Light up the Run gaat naar Stichting Spieren voor Spieren. Zij geven kinderen met een spierziekte en hun familie een betere toekomst.

Bekijk dit filmpje om alvast in de stemming te komen!

 

Bron: http://uit.groningen.nl/agenda/light-up-the-run
Deel deze pagina