Nacht van de Mode

In het laatste weekend van september vindt in Groningen de eerste editie van ‘de Nacht van de Mode’ plaats. Normaal gesproken kun je al prima shoppen in Groningen, maar die nacht wordt alles uit de kast gehaald. Bijna alle modewinkels in het centrum zijn tot 22.00 uur open en in elke winkel is gezorgd voor ‘iets extra’s’ zoals live muziek, een hapje of drankje of een demonstratie. Ook vinden er in de binnenstad van Groningen verschillende mode activiteiten plaats: op een aantal centrale ‘stijlpunten’ in de stad kun je je haar laten doen, stijladvies krijgen, of een mode selfie maken. Op deze stijlpunten vinden ook verschillende modeshows plaats met een greep uit de herfst/winter collectie die op dat moment in de Groninger winkels hangt. 

Tijdens de spetterende modeshow in de Der Aa-kerk wordt de prijs voor de ‘Best Geklede Groninger 2015’ uitgereikt door Maik de Boer (wie wil dat nou niet). Mannen kunnen even bijkomen van het shoppen bij een speciale man hang-out spot. Na het shoppen kun je in je nieuwe outfit door naar een van de vele after-party’s.

De dag ná de Nacht van de Mode, zondag 27 september, verandert de Grote Markt in Klein Berlijn. De  Grote Markt wordt voor een dag omgetoverd tot een vintage walhalla. Er zal een divers aanbod zijn aan vintage kleding, accessoires en meubels. En daarnaast is er muziek van de heren van Church en lekkere versnaperingen van o.a. Groen Goud.
 

bron: http://toerisme.groningen.nl/uploads/og_image/5e8612af-5c80-4e40-83a3-228ecd53f4c0/2880574712
Deel deze pagina