Noorderlicht

Van 23 augustus t/m 11 oktober keert Noorderlicht terug naar de oude Suikerfabriek in Groningen voor de 22e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2015.

In de hoofdtentoonstelling DATA RUSH maken internationaal gerenommeerde fotografen en multimediakunstenaars de balans op van het digitale tijdperk. We omringen ons met virtuele netwerken, maar in hoeverre hebben wij zelf nog de macht over onze data? DATA RUSH gaat gepaard met twee nevenexposities en een verdiepend programma rond het thema privacy en surveillance.

Noorderlicht is een veelzijdig en internationaal podium, oorspronkelijk alleen voor documentaire fotografie, maar inmiddels voor elke fotograaf die een goed verhaal te vertellen heeft. Met een scherp oog voor ontwikkelingen, maar wars van trends en hypes, wordt aandacht besteed aan de fotografie van de wereld en de wereld van fotografie. Dit doen ze door het organiseren van een jaarlijkse fotomanifestatie, het programmeren van exposities in hun fotogalerie, het uitschrijven van foto-opdrachten en het organiseren van debatten, lezingen en masterclasses. Noorderlicht verzorgt een educatief programma en geeft daarnaast bijzondere catalogi en fotoboeken uit. Hun tentoonstellingen zijn wereldwijd te zien geweest, in onder andere de Verenigde Staten, Syrië, Australië en Indonesië.

bron: https://bmvdhulst.files.wordpress.com/2013/09/p9270209.jpg
Deel deze pagina