O-Swap

Opnieuw slaan Cultureel Studentencentrum Usva en de Green Office Groningen de handen ineen om de derde editie van de O-Swap kledingruil te organiseren. De O-Swap vindt plaats op 11 december om  17:00 in het pand van Usva aan de Munnekeholm 10.

Het initiatief voor de O-Swap kledingruil is ontstaan vanuit Usva en de Green Office om studenten de mogelijkheid te geven om bezig te zijn met hoe ze duurzamer kunnen leven. Door middel van de O-Swap kunnen studenten op een leuke en goedkope manier bezig zijn met duurzaamheid, want de kledingruil is een duurzaam en goedkoop alternatief voor het aanschaffen van nieuwe kleding. Iedereen kan van 2 tot en met 9 december zijn of haar kleren inleveren voor een ticket om vervolgens op 11 december het ticket om te ruilen voor nieuwe kleren. Zo geef je de kleren die je niet meer draagt een nieuw leven en puilt je kast niet uit, omdat je bij de kledingruil voor elk nieuw kledingstuk een oud kledingstuk inlevert. 

Dit jaar wordt voor het eerst samengewerkt met het Rode Kruis, waardoor alle bruikbare winterkleren die overblijven aan vluchtelingen worden gegeven. Het is ook mogelijk om kleding gelijk te doneren aan het Rode Kruis, dit kan bij dezelfde inzamelpunten. De andere overgebleven kleding van de O-Swap kledingruil wordt verzameld en gedoneerd aan het Leger des Heils.

Naast de kledingruil zijn er op het evenement duurzame hapjes en drankjes te krijgen, verzorgd door DuCie, de duurzaamheidscommissie van de Faculteitsgemeenschap Godsgeleerdheid en Geesteswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Deelnemen? Lever tussen 2 en 9 december maximaal 10 kledingstukken in bij het Usva pand aan de Munnekeholm 10 of bij één van de andere inzamellocaties. Je krijgt dan een ticket met het aantal ingeleverde kledingstukken. Met dit ticket kun je op 11 december in Usva kleding ‘kopen’. Meer informatie over de inzamelpunten en het evenement is te vinden op de Facebook eventpagina.

GroningenLife! was vorig jaar ook op O-Swap en heeft toen deze aftermovie gemaakt.

Deel deze pagina