Swingin' Groningen

Op 11, 12 en 13 juni vindt de 21e editie plaats van het jazz festival Swingin’ Groningen, waarbij drie dagen lang door heel de stad jazz optredens zullen plaatsvinden.

Deze editie van Swingin’ Groningen wordt een heel bijzondere. Het thema dit jaar is “The Dutch edition”. Daarmee wordt een podium aangeboden aan Nederlandse jazz-toppers en een aantal veelbelovende talenten!

Daarnaast heeft de stad Groningen een warme band met de Duitse ‘jazz-stad’ Hamburg. Er is met name een goede samenwerking op cultureel en creatief gebied. Tijdens Swingin’ Groningen wordt deze relatie gevierd met de optredens van hele goede Duitse bands.

Op verschillende podia in Groningen zullen de optredens. Donderdag 11 juni begint rustig en kleinschalig met een internationale contest tussen kandidaten van conservatoria uit Denemarken, Zweden, Estland, Duitsland en natuurlijk Groningen! Dit alles vindt plaats in het Nieuwscafé.

Vrijdag en zaterdag barst de bom en kun je door heel Groningen fantastische jazz optredens bijwonen van bekende artiesten zoals Sabrina Starke, Cool Quest en Sven Hammond, maar ook van aanstormende talenten. Kijk hier voor het uitgebreide programma.

bron: http://www.maxazine.nl/wp-content/uploads/2013/03/Swingin-Groningen-250311.jpg
Deel deze pagina