Voorlichtingsdag Rijksuniversiteit Groningen

Wil je op een dag informatie krijgen over alle studies die jou interesseren, kom dan naar de Voorlichtingsdag van de Rijksuniversiteit Groningen op vrijdag 5 november 2010. Alle 60 bacheloropleidingen presenteren zich die dag in het centrum van Groningen.

Voor wie is de voorlichtingsdag?
De Voorlichtingsdag is vooral bedoeld voor aankomende studenten die zich willen oriënteren op het totale studieaanbod van de RUG. Ook voor informatie over studiefinanciering, huisvesting, studentenverenigingen en dergelijke kun je er prima terecht. Kortom: iedereen die meer algemene informatie wil over verschillende studies is welkom.

Programma

Inleidingen en individuele voorlichting
Alle bacheloropleidingen houden tijdens de Voorlichtingsdag op gezette tijden inleidingen van een half uur, waarin basisinformatie wordt verstrekt. Hoe is de studie opgebouwd? Wat zijn de toelatingseisen? Naar welke masteropleidingen kun je doorstromen en wat zijn de beroepsperspectieven? De eerste ronde begint om 9.00 uur, de laatste is om 17.30 uur afgelopen. Daarnaast kun je de hele dag terecht bij de stands van de verschillende studies: studieadviseurs en studenten beantwoorden al jouw specifieke vragen. Maak hier gebruik van, zij spreken uit eigen ervaring!

Informatiemarkt en lezingen
Op de voorlichtingsdag kun je een uitgebreide informatiemarkt bezoeken met info over studiekeuze, huisvesting, studiefinanciering, loting, inschrijving, studeren met een functiebeperking, introductieweek, sport, cultuur en studentenverenigingen. De informatiemarkt vindt plaats in het Academiegebouw en is open van 9.30-17.00 uur. Daarnaast zijn er lezingen georganiseerd over thema's die met studeren te maken hebben. Aan bod komen o.a. het verschil tussen HBO en WO; loting en selectie; Honours College; studentenleven; wonen in Groningen en de mogelijkheden om tijdens je studie naar het buitenland te gaan.

Inloopspreekuur studentendecanen
Wil je buiten de hectiek van de informatiemarkt om even rustig met een studentendecaan praten over je studiekeuze, studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties? Ze zitten de hele dag voor je klaar in het Academiegebouw!

Aanmelding
Voor de Voorlichtingsdag is aanmelding verplicht. Aanmelden kan vanaf 1 oktober via de website www.rug.nl/studiekiezers
 

Deel deze pagina