Werkmanparade

Onder het motto KUNST IS OVERAL brengen talentvolle kunstenaars een ode aan Werkman. H.N. Werkman was een wereldberoemde kunstenaar uit Groningen die gespecialiseerd was in de drukkunst. Stichting Werkman organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten ter eren van deze kunstenaar. Een daarvan is het festival de Werkmanparade.

Op alledaagse locaties als winkels, cafés en restaurants wordt zondag 25 oktober nieuw werk gemaakt, geïnspireerd door Werkman. Met een speciale kunstroute kan het winkelend publiek een week lang de resultaten bewonderen!

Op verschillende plekken, zowel in de stad als in de provincie, staan dit jaar tal van dans- en muziekoptredens, theatervoorstellingen en lezingen op het programma ter viering van het Werkmanjaar. In het Groninger Museum is de overzichttentoonstelling van de werken van Werkman nog te zien is tot 1 november 2015.

Al die activiteiten laten zien dat de bevlogen en eigenzinnige drukker nog steeds inspireert. En niet alleen beeldend kunstenaars, maar ook theatermakers, dansers, dichters, conservatoren, kenners, nieuwe liefhebbers, vormgevers, musici, muzikanten, scholieren en studenten.

bron: http://www.werkman2015.nl
Deel deze pagina