Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is in 1990 opgericht door een KEI-groepje dat zich niet kon vinden in het toenmalige aanbod aan verenigingen. Sinds 2000 bezit de vereniging een gezellige sociëteit aan de Peperstraat in het centrum van de stad Groningen. Nu, 24 jaar later, is Dizkartes uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met een kleine duizend leden en hiermee zijn ze de grootste niet-traditionele vereniging van Nederland!

Dizkartes is enorm gegroeid en kent daardoor nu veel verschillende verbanden als jaarclubs, commissies en disputen waarin je actief kan worden. Maar ook tijdens deze groei is haar unieke identiteit bewaard gebleven. De peilers van Dizkartes zijn gelijkwaardigheid, diversiteit en dynamiek. Deze peilers uiten zich onder andere in het gelijkwaardige karakter van de introductieperiode voor aspirant-leden, de toegankelijkheid van het actieve lidmaatschap en in de vele nieuwe genootschappen en commissies die er jaarlijks worden opgericht.

Naast het feit dat je elke week samen met je jaarclub of dispuut biertjes kan drinken op de sociëteit, organiseert Dizkartes ook veel leuke activiteiten waar je aan deel kan nemen. Zo wordt er elk jaar een reis georganiseerd naar een stad in Europa, vindt er jaarlijks een gala plaats en kan er elke zondag voetbal worden gekeken op de sociëteit. In 2010 heeft Dizkartes haar vierde lustrum gevierd. Negen dagen lang is er gefeest op een externe locatie, waarbij elke dag in het teken stond van een andere activiteit. Zo was er een groots Gala, een clubdag en voor iedereen die graag een keer een kijkje wil nemen in de anders besloten vereniging: de externendag.

Een belangrijk verschil tussen Dizkartes en de studentenvereningen Albertus en Vindicat is dat Dizkartes geen ontgroening kent. Uiteraard heeft de vereniging wel een introductieperiode. Het doel van deze introductietijd is het kennismaken met je jaargenoten en de rest van de vereniging, zodat je je snel thuis voelt bij Dizkartes en alle facetten van de vereniging leert kennen!

Wil je meer weten over Dizkartes? Kijk dan op:
www.dizkartes.nl
 

Deel deze pagina