Jazz met Midnight Express

gepubliceerd : 19 oktober 2011

Deel deze pagina

Het succesvolle jazz festival ‘Midnight Express’ bewees deze week maar weer dat Groningen niet alleen gesierd en gezegend is met een prachtige historische binnenstad. Jonge saxofonisten, pianisten, trompettisten, zangers, songwriters, dj’s, vj’s, producers gaven een unieke en eigentijdse show weg op het jazz podium van Midnight Express.

Midnight Express is een festival dat samen met jong talent jazzmuziek een geheel nieuwe dimensie geeft. Zo werd er bijvoorbeeld house op een trompet getetterd en kon je een reis naar de maan maken op blazers, piano, drums en een double bass van de Franse filmpionier Georges Melies.
Het podium werd onder andere bekleedt door Wicked Jazz Sounds uit Amsterdam die een funky mix van jazz, hiphop, soul en house ten gehore brachten. Ook songwriter Phinx wist het publiek los te krijgen met vreemde teksten en een geïmproviseerd pianospel.
En als je het kijken even zat was dan kon je gewapend met je eigen gitaar, viool of blokfluit zelf deelnemen aan een live jam sessie!