4859 Nieuwe studentenwoningen

gepubliceerd : 14 januari 2012

Deel deze pagina

4859 Nieuwe studentenwoningen

Reden voor een feestje: in 2014 is Groningen 173.162 vierkante meter studentenkamer rijker! De Gemeente Groningen is bezig met een gigantisch project voor meer huisvesting voor jongeren, waarin maarliefst 4859 kamers, studio’s en appartementen voor studenten worden gebouwd.

Door de hele stad worden nieuwe bouwwerken uit de grond gestampt om ervoor te zorgen dat niemand van de 55.000 studenten in Groningen in kamernood hoeft te zitten. En al deze betere huisvestingsvoorzieningen zorgen ervoor dat Groningen zich ook in de toekomst blijft ontwikkelen als “City of Talent”. Er komen niet alleen kamers in het centrum, maar ook in de buurt van het Zernike Complex: een campus waar de Hanzehogeschool Groningen is gevestigd en veel studenten van de Rijksuniversiteit Groningen hun colleges volgen. Zo rol je uit je bed direct de collegebanken in, wat wil een student nog meer?

Nou… Een zwembad op het dak misschien? Een biljartkamer? Studieruimtes? Een fitnessplek? Een muziekzaal? Basketbalveldje? Is allemaal geregeld! De 30 projecten zijn voorzien van de meest luxe faciliteiten en in sommige gevallen mogen de bewoners zelf beslissen wat zij met de gemeenschappelijke ruimten willen doen. Daarnaast konden studenten die nu op kamers wonen advies geven over de nieuwe projecten zodat alles volledig op de wensen van de Groninger student is afgestemd. Wij van GroningenLife! hebben ook nog wel een suggestie: een bar in de kelder is echt geen overbodige luxe. En een tafeltennistafel zou ook leuk zijn. High maintenance? Welnee, het leven van de student anno 2014 gaat niet alleen over rozen. Bovendien is beetje luxe vast bevorderlijk voor de studieprestaties.

Bron: BOUWJONG! manifestatie Gemeente Groningen

Door: Marijn Korndewal