Costa del Groningen

gepubliceerd : 15 september 2011

Deel deze pagina

In de zomervakantie blijven de meeste studenten graag plakken in Groningen, zo ook wij van GroningenLife!.

Hoewel de universiteit en de hogeschool dicht zijn, is er echt genoeg te doen in de zeeën van vrije tijd die het zomerse studentenleven met zich meebrengt. Al was het alleen al om het schoonmaken van de koelkast waar je de brie van de zomer van 2009 nog vindt. Of om vol goede moed nog even te studeren voor een hertentamen, hoewel je op voorhand al weet dat je in de zon in slaap zal vallen.

Maar ook omdat we nu eens écht tijd hebben om de hele dag op een terras te hangen met wijn, bier en uiteraard een bordje bitterballen. Onze enige zorg is of de zon niet achter de wolken verdwijnt, maar ach, eigenlijk is mensen kijken in de Poelestraat onze grootste hobby. Studenten, stadjers, toeristen, alles komt voorbij paraderen.

Helaas doen de terrassen nogal inbreuk op onze portemonnee, en daarom prijzen veel Groningse studentenhuizen zich gelukkig met hun dakterras. Het concept is simpel: je zet gewoon je bank en salontafel buiten, een gevuld koelkastje ernaast en je bent klaar voor het zomerse genieten zonder dat je het nieuwe studiejaar blut begint.

Maar waar de Groningse zomer zich vooral uitstekend voor leent is een dagje strand met huisgenoten, bijvoorbeeld aan het Hoornse Meer of op Schiermonnikoog.

Als wij ons neerstrijken op een loungebank aan zee kan het echte genieten beginnen. Geen college, geen tentamens, wat een rust!

En de kers op de zomer is toch wel de KEIweek. Als je door de straten loopt, krioelt het van de eerstejaars studenten die elke kroeg willen testen en van elke gelegenheid een feestje maken. Alle studenten lopen uit om dit feest vooral niet te missen en de biertjes vliegen over de bar heen.

Het was weer een mooie zomer!

Door: Marijn Korndewal