Albertus Magnus; Klaar voor de ultieme ontlading

gepubliceerd : 26 juni 2012

Deel deze pagina

Albertus Magnus; Klaar voor de ultieme ontlading

Ongeveer 115 jaar geleden richtten een aantal studenten een katholieke debatingclub op. Over een eigen ruimte beschikten zij toen nog niet en in de eerste jaren na de oprichting bleef de vereniging zo klein dat ze er meer dan eens over dachten om het geheel maar op te heffen. Dat is er uiteindelijk nooit van gekomen en daar zijn de huidige 2000 leden erg blij mee. Dit jaar wordt namelijk het 23ste lustrum van Albertus Magnus gevierd en dat belooft 12 dagen lang spektakel.

Albertus Magnus is na Vindicat de grootste studentenvereniging van Groningen en bestaat dit jaar 115 jaar, wat betekent dat het 23ste lustrumjaar is aangebroken. Al het gehele jaar sparen de leden van Albertus, ook wel Albertianen genoemd, voor het grote feest dat bij dit lustrum hoort. In de loop van het jaar zijn er steeds meer activiteiten georganiseerd om het enthousiasme alvast wat aan te wakkeren. De themabekendmaking werd bijvoorbeeld groots aangepakt met een feest in de Kokomo, in de Martiniplaza vond een lustrummusical plaats en ook het spaardersfeest was een succes. Al deze activiteiten staan in teken van het thema, Hoogspanning, en de lustrum-kleuren rood en zilver zijn overal te zien.
Op 11 juli 2012 begint het hele feest dan echt met een grote opening op het lustrumterrein. De viering van het lustrum vindt namelijk niet plaats in de sociëteit van Albertus, er is net buiten de stad een speciale area gereserveerd waar het hele feest plaats kan vinden. Ook op dit moment zijn er mensen daar aan het klussen, waardoor de plek compleet in het teken van Albertus en zijn 23ste lustrum komt te staan. Er wordt vervolgens twaalf dagen lang feest gevierd, waarbij elke dag een eigen invulling heeft. Zo is er bijvoorbeeld een klein festival op weer een andere locatie dan het lustrumterrein en vindt er op Dag X een Neonsplash-party plaats. Deze feestjes zijn niet alleen voor Albertianen, want op een aantal dagen kunnen er ook introducés meegenomen worden. Voor Externen 1, het feest op 12 juli, is de kaartverkoop geheel vrij en hoef je dus niet geïntroduceerd te worden.
Elke dag zal er verslag worden gedaan van alle gebeurtenissen op het lustrumterrein via de Lustrumradio. Daar worden op aanvraag plaatjes gedraaid en zal het lustrumlied vaak langs komen. Natuurlijk is dat niet de enige muziek tijdens deze dagen, elke dag staat het programma vol met toffe optredens. Basto, Baskerville, Don Diablo en de Fakkelbrigade zijn zomaar wat namen die een show weg komen geven. Zorg dus dat je iemand kent die je kan introduceren! Mocht dit nu niet lukken, maar lijkt het je wel leuk om eens te kijken wat lid zijn bij Albertus Magnus nou precies inhoudt? Bezoek eens een open feest op de sociëteit of ga een kijkje nemen in de Keiweek!

Door: Tomas Riemens