Anner Award: voor de ambitieuze student!

gepubliceerd : 24 februari 2014

Deel deze pagina

Wat een fantastisch idee! Een award voor studenten met creatieve plannen om een onderneming te starten of iets toe te voegen aan het bedrijfsleven. Afgelopen donderdag (20-02-2014) werd alweer de derde editie van de Anner Award uitgereikt – Anton Antanasov was de winnaar en ging met een cheque van duizend euro naar huis. 

Een eerbetoon aan de overleden Anner van der Mheen, dat is de Anner Award. Het klinkt heel zwaar, maar de award is vooral een positieve aangelegenheid waarbij studenten de kans krijgen om hun creatieve ideeën te presenteren aan het bedrijfsleven. De winnaar wint niet alleen geld, maar ook kantoorruimte en, misschien nog wel het belangrijkste, begeleiding van vijf succesvolle ondernemers.

Anner van der Mheen

Anner was een student Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool. Hij overleed op 8 maart 2011 na een lang ziekbed, maar zijn ondernemersdrang en positieve instelling lijken voort te leven in de Anner Award. De prijs wordt steeds populairder en mocht vorig jaar zelfs prins Bernhard van Vollenhoven, de zoon van Pieter van Vollenhoven, ontvangen tijdens de uitreiking – een hele eer natuurlijk.  

Terug naar de finale van dit jaar in de prachtige Nieuwe Kerk in Groningen. Onder het toeziend oog van 250 aanwezigen kregen zes halve finalisten de kans om hun plan nog eens te presenteren. Na een eerste afvalronde bleven er drie finalisten over waarna Anton Antanasov werd gekozen als winnaar. Antanasov studeert aan de Hanzehogeschool; University of Technology en ontwikkelde de Water Quality Probe waarmee de kwaliteit van water gemeten kan worden – een uitvinding waar niet allen direct iets mee gedaan kan worden, maar bovendien veertig keer goedkoper is dan de huidige technologie!

Meedoen aan de Anner Award lijkt een goede stimulans voor studenten met ondernemingsdrang om hun ideeën uit te werken en te presenteren aan de buitenwereld. Denk jij dat je een goed plan hebt waar nog niemand aan gedacht heeft? Neem dan plaats achter je laptopje, maak je plan tastbaar en probeer op één kantje uit te leggen wat het idee precies is – een inzending voor de Anner Award mag namelijk maar één velletje papier zijn. Stuur je plan naar de organisatie en wie weet sta jij volgend jaar wel met die cheque in handen! 

Door Benjamin de Bruijn