Athenespelen 2014

gepubliceerd : 29 mei 2014

Deel deze pagina

De vele zonnebrillen proberen het te verbergen, maar laten des te meer zien dat het feestje in de Kokomo Beach Club de vorige avond zeer geslaagd was. Maar, ook vandaag moest er weer volle bak gesport worden! Op dag twee van de Athenespelen, een groots tweedaags sportevenement voor scholieren van Havo 4, 4 Vwo &5, staan namelijk de finales en troostfinales van de spelen op het programma. 

Op het grasveld ligt iedereen heerlijk in het zonnetje te chillen en bij te komen van de eerste dag en nacht van het evenement. Even leek het erop dat iedereen bleef liggen waar ‘ie lag, maar zodra de finales gespeeld moesten worden, werd er een geheime  voorraad energie ergens vandaan getoverd en fanatiek gesport. Voor even, daarna ploften de sporters weer neer op hun inmiddels vertrouwde stukje gras van het mooie sportcomplex van de Aclo. Maar ja, wat wil je, na amper twee uur slaap. “We lagen er vijf uur in geloof ik en werden om kwart over zeven alweer gewekt, dus het slapen is er een beetje bij in geschoten”, lacht een groepje jongens van het Almere College. “Jullie hadden eigenlijk gister moeten komen, je had ons eens moeten zien! Nu is er niet veel meer van over..”. Dat konden we eigenlijk alleen maar beamen.

De voetbalmeiden van Epe waren daarentegen een stuk positiever ingesteld:  “we hebben al één wedstrijd gelijk gespeeld!”, vertelt een voetbalmeisje trots. Lachend voegt ze er aan toe: “en de rest verloren.. maar het waren twee top dagen!”.

Maar niet alleen in het heerlijke zonnetje werd er druk gesport, ook binnen spatte het fanatisme er vanaf. Er werd gebasketbald, geklommen, gevolleybald, gesquasht en getafeltennist. Daarnaast bedachten de scholieren ook hun eigen sport: wie het langste met de ogen dicht op een luchtbed stil kon liggen. Het was een succes.

Ook de docenten leken het zichtbaar naar hun zin te hebben. Langs de lijn werden de atleten door de leraren fanatiek aangemoedigd en sommigen hebben zelfs een paar stappen binnen de deuren van de  Kokomo durven zetten. “We hebben natuurlijk even een klein dansje gemaakt, maar we merkten al snel dat het een beetje een ver-van-ons-bed-show was”, vertelt een docent van Dingstede uit Meppel. 

Aan het einde van de dag was de ontknoping van de spelen en werd er nog een toffe dans-act opgevoerd. Maar na weinig slaap, veel gesport en gezelligheid kan er natuurlijk maar één de beste zijn en dat bleek het Carolus Clusius College uit Zwolle. Zij gingen met de beker naar huis. Moe, maar voldaan.

Door Beppie van der Sluis