Balkenende opent HanzeForum

gepubliceerd : 24 november 2011

Deel deze pagina
Op dinsdagavond 25 november wordt het HanzeForum officieel geopend door minister-president mr. dr. J.P. Balkenende. De afgelopen maanden is er door de Hanzehogeschool Groningen hard gewerkt aan de afronding van het groene hart van de ZernikeCampus en het resultaat mag er zijn!

HanzeForum
Aan de noordkant van de stad Groningen ligt de ZernikeCampus: een levendig gebied, waar onderwijs, kennis en ondernemerschap samen komen. In de afgelopen jaren zijn hier in een aanzienlijk tempo gebouwen van hoogwaardige architectuur neergezet. Het groene hart van de campus wordt gevormd door het HanzeForum. Naast een fontein, straatmeubilair, heggen, bomen en gazons, zijn ook de namen van de gebouwen van de hogeschool aan het HanzeForum nieuw. Gekozen is voor de namen van personen, die in het verleden van de hogeschool een belangrijke rol hebben gespeeld. Zo wordt bijvoorbeeld het nieuwe onderkomen van de Pedagogische Academie vernoemd naar Berend Brugsma, in 1814 de eerste hoofdonderwijzer van de kweekschool: de BrugsmaBorg.

Officiële opening
De premier begint zijn bezoek in het Atrium van de Van OlstToren, waar hij een kunstwerk van Marte Röling onthult. Vervolgens loopt het gezelschap naar de nieuwe Walk of Fame. Op deze weg presenteert de Hanzehogeschool Groningen met trots haar prijswinnende studenten en docenten. Zoals de winnaar van de Hannie Schaftprijs, van de Innoveer en de Ondernemersprijs. Maar ook winnaars van nationale en internationale prijzen, zoals de Olympische Spelen, het Concours van het Grachtenfestival of het Gouden Beeld.
Als laatste handeling onthult de minister-president de nieuwe naam van het gebouw van het Instituut voor Sportstudies aan Zernikeplein 17.