Biermans komt ze brengen!

gepubliceerd : 20 januari 2014

Deel deze pagina

Als je een student bent, kan het volgende je zomaar overkomen: Je hebt een lange studiedag in de UB achter de rug. Als je aan het eind van de middag thuis komt heb je zin in een lekker koud biertje. Alleen is je koelkast leeg. Naar de supermarkt lopen om een krat bier mee te sjouwen is geen optie. Je ziet nog maar één mogelijkheid; je belt de Bavaria Bierkoerier. Niet veel later stopt er dan een blauw busje bij jou voor de deur met een paar gekoelde kratten bier! 

Sinds 2002 rijdt er in Groningen een blauw busje rond dat deze service verleent aan de Groninger student. Dat jaar werd de Bavaria Bierkoerier namelijk opgericht door twee studenten van de studentenvereniging Albertus Magnus. Biermans, zoals de dienst ook wel genoemd wordt, is een soort marketingproject van Bavaria en daarom is het opgericht als stichting. Dit betekent dus dat de Bierkoerier er niet is om winst te maken en het daarom precies dezelfde prijzen aanhoudt als in de supermarkt! Daarnaast kun je zelfs nog wat van de prijs afsnoepen door ter plekke lege kratten in te leveren.

Vooral op dinsdag heeft Biermans het druk. De klantenkring bestaat namelijk vooral uit leden van de studentenverenigingen Albertus (Magnus) en Vindicat en zij slaan op de dinsdagavond, de huisavond, vaak een flink aantal kratten in om de rest van de week door te komen. Op de dinsdagavond zitten studenten meestal met hun huisgenoten bij elkaar en ook dan wordt er vaak een biertje gedronken. Maar er wordt tegenwoordig ook steeds meer besteld door studenten die nergens lid zijn en ook stadjers maken steeds vaker gebruik van deze huis-aan-huis service. Concurrentie in de stad is er niet echt; de andere bierkoeriers zijn een stuk kleiner en lang niet zo bekend als Biermans.

Het baantje van de bierkoerier is erg gewild onder studenten, maar wordt (helaas) alleen vergeven onder studenten van Albertus en Vindicat. Als Bierkoerier is het erg veel manouvreren door de stad om bij de verschillende studentenhuizen te komen, met als gevolg dat je de hele binnenstad uit je hoofd leert kennen! Het busje zelf is uitgerust met een iPad en smartphone om zo snel mogelijk bestellingen te kunnen verwerken en heeft achterin natuurlijk een flinke lading kratten pils staan.
GroningenLife! stapte in bij Biermans om eens een kijkje achter de schermen te nemen.
 

De Bavaria Bierkoerier laat zien dat studenten altijd met toffe, nieuwe ideeën op de proppen komen en dat Groningen de perfecte omgeving is om iets nieuws op te zetten. Deze onderneming is één van de vele projecten in de stad die worden gerund enkel en alleen door studenten. Dat Groningen leeft, ook voor jonge ondernemers! 

Door Tomas Riemens