Blogwedstrijd: niets zo vermakelijk, als een goed verhaal

gepubliceerd : 30 mei 2013

Deel deze pagina

“Heb je koffie, thee of sinaasappelsap?”, vroeg conciërge en leerlingenkompaan Richard me tijdens mijn laatste examen – Engels. Klopje op de schouder en met een attente grijns op z’n gezicht wandelde ‘ie rustig verder. Ter herinnering dat er ook mensen waren die zich totaal geen zorgen hoefden te maken op dat moment, waaronder hij. Fijn. In 2008 was het mijn beurt, zittend aan een klassiek eikenhouten tafeltje in een muffe gymzaal. Alsof je bij iemand naar binnen liep die tot diep in de middag nog lekker lag te slapen, zo’n geur. Maar de plicht riep.

En nu is het jullie beurt! “Je kunt het lieverd”. Vast al meerdere keren gehoord van je ouders. Maar er wacht je nog veel meer als jij je eenmaal door de eindexamens hebt geworsteld: het studentenleven met álles erop en eraan. Een studentenleven in Groningen wellicht, waarover je later in geuren en kleuren kan vertellen aan middelbare scholieren die dit spannende leven nog staat te wachten. Des te meer reden om mee te doen aan onze Blogwedstrijd, want als je wint heb je jouw eerste vette bijbaan als verhalenverteller binnen: blogger bij GroningenLife!

Maar – je voelt het al aankomen – er is zoveel meer: wat dacht je van een sportabonnement bij de ACLO, hét grote studentensportcentrum van Groningen; een bon om bij Black&Bloom, wat mij betreft de fijnste koffiebar in Groningen, er even lekker voor te gaan zitten onder het genot van een kop Afrikaans goud en homemade gebak; een kippenpak om tijdens de vetste feesten compleet uit je dak te gaan; of een waardebon voor twee cocktails bij de Mr. Mofongo, waar je echt met je mond vol tanden aan de bar zult zitten. Dit zijn slechts vier van de veertien prijzen...

Zie het als een uitdagende kans om hoge ogen te gooien met je supertalent. Of als een mogelijkheid om je verborgen talent te ontdekken – het is altijd gaaf om iets nieuws en onverwachts uit jezelf te halen. Dus laat je creativiteit erop los en klim in de pen. Geloof me, dat is lang zo gek nog niet.

Door Rients Verschoor