Chocoladefontein, Sushi & Prosecco!

gepubliceerd : 11 september 2011

Deel deze pagina

Door luide muziek en verrukkelijke aroma’s van culinaire hoogstandjes, werd menig Groninger afgelopen weekend gelokt naar het Harmonieplein aan de Oude Kijk. Daar kon je voor maar €1,50,- genieten van allerlei lekkere hapjes die door de hipste en populairste restaurants van Groningen waren bereid.

Zo’n 15 restaurants lieten je onder het genot van de meest uiteenlopende wijnen, likeuren en bieren genieten van een hapje uit eigen keuken. Daarnaast was er een kookwedstrijd, een podium, een V.I.P. café en werd het festijn afgesloten met een groot bierfeest.

Op het universiteitsplein maakte je een reis over de hele wereld. Van de sushi uit Japan, naar de Chardonnay uit Frankrijk om vervolgens naar huis terug te keren ‘Bij Jansen’ (Mijn Tent is Top) die de Groningse worst vertegenwoordigen.

Het evenement weerspiegelde het aanbod van de eet en drink gelegenheden van de binnenstad. Die staat erom bekend dat deze enorm divers en gevarieerd is. En Groningen zou Groningen niet zijn als studenten niet overal onder een warme deken verwelkomd worden met grote kortingen en speciale menu’s. Het is dan ook niet ongebruikelijk om voor een gala lekker met z’n allen drie gangen te dineren voor maar €15,-. Live muziek, grote openhaarden en prachtige tuinterrassen; aan de sfeer ontbreekt het in geen enkel restaurant. Bovendien ligt alles op loopafstand bij elkaar en ben je binnen no time op de borrel, feest of kroeg waar je wilt eindigen.