De datingmarkt van Groningen

gepubliceerd : 27 februari 2011

Deel deze pagina

De datingmarkt van Groningen

De boeren van Yvon Jaspers hebben onder het toeziend oog van vijf miljoen Nederlanders de hele zoektocht naar de liefde alweer doorlopen. De eerste zoenen zijn uitgedeeld en de verliefde blikken zijn niet van de lucht. Het is wel duidelijk: daten is HOT! Ook in Groningen wordt er wat af geflirt, gezoend en gedate. Wat wil je ook, met al die mooie vrouwen en mannen?! De Groningse studenten komen steevast als mooiste uit de polls van Studenten.nl en afgelopen jaar werd de Groningse Marimarth de Moor ook nog eens verkozen als de mooiste studente van Nederland! Het kan dus bijna niet anders dan dat het er heet aan toegaat in het hoge noorden…

De echte casanova’s kunnen hun hart ophalen in het Groningse uitgaansleven, waar flirten, na het bier drinken, toch wel de belangrijkste bezigheid is. De kroegen de Tapperij en de Blauwe Engel staan bekend als de plekken waar je heen kunt gaan als je nog niemand geregeld (=gezoend) hebt en je voor de zon opgaat toch nog een nachtelijke liefde wilt scoren.

Maar laten we eerlijk zijn: wie is er nu niet op zoek naar de vlinders, de kriebels en de rode rozen? Uiteindelijk is er natuurlijk niets mooier om de scharrels achter je te laten en je grote liefde te ontmoeten. Het Belgisch café de Pintelier is een perfecte plek om rustig te kijken wat er allemaal rondloopt in Groningen. De relaxte sfeer in het café, de uitstekende speciaalbiertjes en de vele studenten maken de Pint tot een goede ontmoetingsplaats voor potentiële geliefden. Vanaf de eerste warme dagen in april is het Noorderplantsoen een geliefde plek voor studenten om wat broodnodige zonnestralen op te vangen. Daarnaast gaan veel studenten naar het plantsoen om te picknicken of een balletje te trappen. Een ideale plek dus om wat mooie lichamen te spotten en nieuwe contacten te leggen!

Een leuke gast of dame vinden kan ook op een heel andere manier. Bij studentenverenigingen is het “blind date diner” een bekend fenomeen. Iedereen van een jaarclub, dispuut of commissie regelt dan een blind date voor een ander. Als je goed aangeeft wat voor persoon jij graag naast je wilt zien zitten, kun je nog wel eens voor een aangename verrassing komen te staan!

Heb je ergens een leuke student gespot en wil je diegene nog wel eens tegenkomen? In Groningen is het niet zo moeilijk om iemand te lokaliseren. Kijk even wat er op zijn joggingbroek staat (bijvoorbeeld de naam van een studentenvereniging), onthoud waar je haar tegenkwam (medische bibliotheek? Zoek haar op in de almanak van geneeskunde!) of check op je Facebook of je gemeenschappelijke vrienden hebt. Er zijn genoeg prins(essen) op witte paarden in Groningen, dus ga vooral naar de Groningse hotspots: dan kan het niet missen dat jij de prins(es) vind die je zoekt…!


Door: Anna Lamberts

Klik hier voor meer nieuws.