De GasTerra Flames vlammen

gepubliceerd : 07 juni 2012

Deel deze pagina

De GasTerra Flames vlammen

Cheerleaders, trommels, oplaasbare handschoenen, shoot-outs. Wie denkt dat basketbal alleen maar leuk is in Amerika heeft het mooi mis. De GasTerra Flames uit Groningen is namelijk één van de hoogst spelende basketbalteams van Nederland, en elke wedstrijd is een ware happening.

Voor een topwedstrijd in het basketbal hoef je dus helemaal niet naar de Verenigde Staten. In Groningen wordt op hoog niveau basketbal gespeeld en als de vijf boomlange spelers het veld op komen barst er een feestje los. Iedereen is welkom: echte basketballiefhebbers zitten naast studenten die graag eens een wedstrijd willen zien.

De GasTerra Flames spelen in de Eredivisie van het Nederlandse basketbal, en eindigen al decennia bovenin de ranglijst. In 2010 werd het team zelfs landskampioen en kwamen alle fans naar de Grote Markt om de spelers te eren. Dit seizoen werden ze tweede, maar het team maakt nog steeds kans op de beker.

Met plek voor 4.500 toeschouwers is Martiniplaza de grootste basketbalhal van het land. De tribune zit altijd gezellig vol en als het team de play-offs voor de beker speelt, dan rukt heel Groningen uit om te komen kijken. Gelukkig is een kaartje niet zo duur: voor zestien euro mag je zelf een plekje uitkiezen.

Hoewel basketbal landelijk niet zo populair is, zul je in Groningen écht een keer naar een wedstrijd moeten. Koop ook een lootje voor de shoot-outs in de rust. Als je uitgekozen wordt om van de middellijn in de ring te schieten en je raakt, dan kan je zomaar een auto winnen!

Wil je een keer kijken bij de Gasterra Flames? Ga dan naar de website, je kunt daar kaarten bestellen! Er is altijd nog wel plek, maar je staat er nooit in je eentje!

Door: Yoni Pasman