De Groningse successen van 2010

gepubliceerd : 12 januari 2011

Deel deze pagina

De Groningse successen van 2010

Ook in 2010 werd Nederland weer verpletterd door het talent van Groningse studenten. Hoewel het goed gesteld is met de academische kwaliteiten van de Groningse studenten, ook in 2010 studeerden er weer duizenden studenten af, deed de nieuwe Einstein niet zijn intrede. Wél floreerde Groningse studenten op andere vlakken. De vijf Groningse topstukken van 2010:

1. Rosa
In de Groningse studentenwereld is ze een fenomeen: Rosa. Met haar vlijmscherpe columns in de Universiteitskrant over haar studententijd leefde heel studerend Groningen mee. En het werd beloond, ze won namelijk de Groninger Persprijs voor Jong Talent. En wie geen genoeg krijgt van Rosa kan altijd overgaan op haar boek ‘Allemansvriend’, waarin al haar columns gebundeld zijn. 

2. Shander de Vries
Voor Shander de Vries kwam het grote geld dat hij wilde binnenhalen met zijn studie commerciële economie veel te langzaam. Deze studentpokeraar won maarliefst € 222.000 tijdens de finale van het European Poker Tournament en nu is hij is all in. Studiefinanciering heeft Shander vast niet meer nodig.

3. Epke Zonderland
Deze arts-to-be won zilver op het WK turnen. Wel moest hij zijn geneeskundepractica aan de Rijksuniversiteit Groningen even aan de kant zetten. En hij heeft gelijk, het is ook heel erg zonde om zo’n sixpack nu al te verstoppen in een doktersjas.

4. Bart van Overbeek
Jaja, ook Groningen laat haar Voice of Holland horen. En wel in de vorm van Bart van Overbeek. En tussen al die liveshows door neemt de studentikoze, maar stiekem toch ijverige zanger ook nog de tijd om tentamens te maken!

5. Marimarth de Moor
Marimarth is het fraaiste exportproduct van Groningen. Zij is namelijk verkozen tot mooiste studente van Nederland! En een buitenkansje voor de Groningse mannen, zij kunnen namelijk elke dag een glimp van haar opvangen. Maar gelukkig is er ook nog een kalender van Marimarth, zo kan heel Nederland meegenieten. 

Helaas deelt GroningenLife! geen awards uit, maar Bart en Marimarth zijn uiteraard welkom voor een borrel op de redactie!

Door: Marijn Korndewal

Klik hier voor meer nieuws.