De Nacht van Kunst en Wetenschap; Dr. Love en twitterende papegaaien

gepubliceerd : 28 mei 2012

Deel deze pagina

De Nacht van Kunst en Wetenschap; Dr.Love en twitterende papegaaien

De derde editie van de Nacht van Kunst en Wetenschap komt er alweer aan. Een nacht met heel veel verschillende bands, voorstellingen, sprekers, experimenten en kunstprojecten. Een nacht waarin heel studerend Groningen samen feest én zijn creativiteit laat zien. Kunst of wetenschap, er is voor iedereen wat wils!

De Nacht van Kunst en Wetenschap is een project van de Rijksuniversiteit, Hanzehogeschool en het UMCG en werd in eerste instantie gevierd ter ere van het 395-jarige bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival waar de hele stad aan deelneemt. Er zijn 14 locaties verspreid door de hele stad en je kunt in een tocht langs deze plekken heel veel nieuwe ervaringen opdoen door de verschillende muzikanten en tentoonstellingen te bekijken. Zo worden er bijvoorbeeld 250 twitterende papegaaien tot leven gebracht, staat de Clan MacBeth Pipe Band te spelen, maar kun je ook gaan kijken als Daily Bread op de 3FM Talent Stage het publiek in beweging brengt!

Verder komt Lebbis wat grappen vertellen, kun je ontdekken hoe het brein omgaat met verliefdheid en liefdesverdriet (uitgelegd door “Dr.Love” ter Horst) , maar ook te zien krijgen hoe datzelfde brein omgaat met misleidingen vanuit de media! De nacht duurt eigenlijk van 20:00 tot 02:00, maar na die tijd zijn er ook nog een aantal afterparty's, want in Groningen begint de nacht dan eigenlijk pas. De Nacht van Kunst en Wetenschap laat zien dat studeren in Groningen verder gaat dan colleges en tentamens. Er zijn genoeg podia waar jij je talenten kunt laten zien en je creativiteit kwijt kunt! Het toffe is dat allerlei soorten studenten ongedwongen mee kunnen doen.

Dit jaar staat de Nacht in het teken van Healthy Aging, ofwel gezond oud worden. Dit is een project van de Europese Unie (EU) omaandacht te vragen voor gezond leven. Studenten van de Hanzehogeschool zetten een aantal projecten op rondom deze campagne en ook in de Nacht zal het thema veelvuldig terugkeren. Volgend jaar zullen de activiteiten wat meer Russisch getint zijn, vanwege het Ruslandjaar dat dan plaatsvindt, en zal de avond draaien om “energie”!

Kom ook kijken om de sfeer van studerend Groningen te proeven en een leuk avondje te feesten!
De Nacht van Kunst en Wetenschap is een uitgelezen kans om eens te kijken hoe Groningen écht in elkaar zit.Daarnaast beloven de acts die op het programma staan veel goeds. Kaarten kosten tien euro en kun je halen bij alle Primerawinkels in Nederland, maar ook gewoon online bestellen. GroningenLife! is er in ieder geval bij, net als de rest van het Groninger studentenleven!


Door Tomas Riemens