Dit wordt mijn nieuwe jaar!

gepubliceerd : 25 januari 2012

Deel deze pagina

Dit wordt mijn nieuwe jaar!

Eindelijk maar eens de middelbare school verlaten, alleen maar hoge cijfers halen, nu écht structureel gaan sporten, minder vaak wakker worden met een kater op een doordeweekse dag...goede voornemens, bijna iedereen maakt ze. Of ze haalbaar zijn of niet, daar gaat het even niet om! Een nieuw jaar betekent namelijk een nieuwe kans om al je voornemens van het afgelopen jaar weer eens onder de loep te nemen. Voor sommige zijn ze geheim, anderen delen ze het liefste met iedereen.

Ook studenten doen natuurlijk aan goede voornemens! Onlangs is er een grote enquête gehouden onder HBO en WO studenten in Nederland en daaruit is gebleken dat studenten hoge eisen voor zichzelf stellen in 2012. Ook al wordt er veel geborreld, gefeest en geshopt, toch geeft ruim een derde van de studenten aan dat ze meer willen studeren en meer colleges willen volgen. Gebrek aan ambitie hebben we dus in ieder geval niet!

Ben jij hard bezig met de voorbereidingen voor je eindexamens en heb je geen tijd gehad om zelf een lijst met goede voornemens te maken? Wij helpen je wel even op weg..

  • 1. Met stipt op nummer 1: goede studieresultaten halen! Ben jij een echte carrièretijger en wil je later graag de titel zakenman of -vrouw van het jaar behalen? Dan kun je maar beter vroeg beginnen, en het komende jaar hard leren om je examens te halen én je aan te melden voor de studie van je dromen.
  • 2. Een goede voorbereiding is het halve werk: hebben we niet allemaal die uitdrukking al vaak genoeg gehoord? Waarschijnlijk stampt iedere leraar dit graag in je hoofd, en wij doen nog even lekker mee. Als je van plan bent in Groningen te gaan studeren maar nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, dan moet je zeker de open dagen van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool niet missen!
  • 3. Ook al roepen we heel hard dat studieresultaten en plannen heel belangrijk zijn, en dat ontkennen we ook zeker niet, maar bij een nieuw jaar horen ook nieuwe feestjes! Wat in ieder geval niet op het lijstje van iedere toekomstige student in Groningen mag ontbreken: meedoen aan de KEI-week! Een week lang Groningen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk veel feesten. Een beter begin van je toekomstige studentenleven kan haast niet!

Zo zie je maar, met de combinatie van studeren, plannen en af en toe een feestje vieren kom jij in 2012 vast een heel eind!Door: Petra Vledder