“Drinken we allemaal wel een beetje bier?!?”

gepubliceerd : 12 juni 2011

Deel deze pagina

“Drinken we allemaal wel een beetje bier?!?”

Een bruisende zaterdagavond in Groningen. Knagend aan een sprinkhaan met choco-dip lagen we heerlijk ontspannen te chillen op schimmels en moleculen terwijl de mannen van Go Back to the Zoo voor onze neus helemaal losgingen.

Ojee, waren die champignonnetjes dan tóch over de datum? Nee hoor, ook zonder hallucinerende middelen leek het alsof we in een sprookjeswereld waren beland. Afgelopen zaterdag was het namelijk weer tijd voor De Nacht van Kunst & Wetenschap waar wetenschappers, artiesten en kunstenaars op achttien verschillende locaties in de binnenstad van Groningen hun talenten lieten zien. Zo kon je in Der Aa-Kerk meebouwen aan een reusachtige DNA-molecuul, op het Waagplein meezingen met A Silent Express en in de Curatorenkamer van het Academiegebouw (waar vroeger het bestuur van de universiteit vergaderde!) swingen op Electropoëzie. 

Waar normaal gesproken de vishandelaren en groentemannen je de oren van het hoofd schreeuwen, overspoelden vanavond veel muzikalere klanken de Vismarkt. Jenny Lane trapte af met catchy hitjes, maar waar ons GroningenLife!-hart écht sneller van ging kloppen was van Tim Knol, de jonge zanger met hoge aaibaarheidsfactor. Backstage spraken we Tim. ‘Wanneer ik in Groningen ben merk ik altijd dat er een gezellig studentensfeertje hangt,’ aldus Tim. ‘Toen ik met het muziekfestival Noorderslag in Groningen was heb ik tot zes uur ’s ochtends staan feesten in verschillende kroegjes hier in de binnenstad, alleen in Groningen kan zoiets!’

Niet alleen grote namen waren te bewonderen tijdens De Nacht, ook voor studenten bomvol talent was er ruimte. Zo zong Vals Alarm, de musicalvereniging van Groningen, in hippe jaren ’60 outfitjes in de balletzaal van de Usva over de zomer en de liefde en vertoonden studenten Kunst, Cultuur en Media zelfgemaakte filmpjes in het Academiegebouw. De Groningse DJ-held Harde Baas en verschillende bandjes, zoals Rococo, lieten tijdens De Nacht weer eens horen dat Groningen een fantastische stad is om je talenten te ontplooien!

Ondanks de vele mimespelers, theatrale onderzoeksters, dichters, zangers scheurend in kleine Eendjes, badkuipen en levensgrote mieren waren het vanavond toch vooral de studenten die je niet over het hoofd kon zien. Zo werd studente Iris bij de Amerikaanse comedians van Boom Chicago uit het publiek gepikt en werd er vervolgens door de cabaretiers een heus lied over haar gezongen. Tim Knol vroeg zijn publiek of ze wel genoeg bier dronken en zoals een echte studentenstad betaamt, waren er maar liefst vier afterparties, bijvoorbeeld bij studentenvereniging Vindicat, waar kon worden gedanst tot de zon opkwam. En de chocoladesprinkhaan weer verteerd was…
 

Door: Alieke Jansen & Marijn Korndewal