Een week vol internationaal vermaak!

gepubliceerd : 10 april 2014

Deel deze pagina

Eind maart werd de International Week gehouden in Groningen – en dat was voor de deelnemers een prachtige manier om Groningen te leren kennen! Het evenement houdt in dat studenten door interessante, gave en creatieve activiteiten elkaar en elkaars cultuur leren kennen. Het initiatief tot de International Week kwam ooit van de verenigingen Aegee, Sib, ESN, Dizkartes en Albertus Magnus en is inmiddels uitgegroeid tot een mooie week voor nieuwe studenten. GroningenLife! ging op onderzoek uit en zette een aantal hoogtepunten op een rij!

Jaarclubmix (woensdag)
Een jaarclub, wat is dat eigenlijk? Het is een groep van ongeveer zeven tot vijftien vrienden. Een jaarclub vorm je in het eerste jaar dat je je hebt aangemeld bij een studentenvereniging en na de vorming ga je (minimaal) elke week met elkaar eten – er mag tijdens zo’n avond ook een biertje gedronken worden. Tijdens de jaarclubmix maakten deelnemers aan de International Week kennis met de schitterende – en soms genante – verhalen die je als vrienden van elkaar kent na een tijdje samen studeren en met de bijzondere spellen die gespeeld worden achter de deuren van menig studentenhuis in Groningen.

Biercantus (donderdag)
Een biercantus, dat klinkt alsof daar veel gerstenat bij komt kijken – en dat klopt. Maar een biercantus is meer dan jolig doen en onnadenkend bier drinken. Tijdens een biercantus leer je de plaatselijke liederen in een interactieve spelvorm waarbij de kans groot is dat je dikke vrienden wordt met je buurman. Tot slot leer je dat een glaasje met inhoud op diverse, verrassende wijzen naar binnen kan worden geklokt – vaak in één teug.

Overige activiteiten
 Ondanks dat het spelletje Bier Pong zijn naam tegen heeft – alhoewel bier ook vervangen zou kunnen worden door cola – draaide de International Week natuurlijk niet alleen maar om drinken. Er is gelukkig ook genoeg aandacht voor culturele activiteiten als salsa dansen met de enige echte Juan Carlos, een avond vol met optredens van onder andere Don’t Be Sad en Gentleman en voor wie zelf liever de microfoon hanteert was er een karaoke.

De International Week wordt eens per jaar georganiseerd – volgend jaar dus weer een kans! Maar wil je als studiekiezer liever niet wachten? Dan kun je misschien aan andere activiteiten van ESN deelnemen. De eerstvolgende is de pubquiz van 9 april aanstaande!

Door Benjamin de Bruijn