Elke nacht carnaval

gepubliceerd : 17 februari 2011

Deel deze pagina

Elke nacht carnaval

Groningse studentenfeesten zijn bekend door heel Nederland. Niet alleen omdat de muziek goed is, maar vooral omdat iedereen er fantastisch verkleed gaat. Bananenpakken, badmeesters, ezeloutfits, je kunt het zo gek niet bedenken en voor je ’t weet sta je een biertje te drinken met een gigantische aardbei. 

Het bekendste feest is Kermesse d’Hiver van studentenvereniging Vindicat. Dit staat gelijk aan drie dagen lang groot feest in je meest bizarre outfit. Wél dien je je aan het thema te houden, maar dit mag je gelukkig breed interpreteren. Bij het thema ‘Workaholic’ gingen studenten verkleed als banaan, met daarop de tekst ‘SMS baan-aan naar 2727’. Studenten uit heel Nederland lopen uit om dit feest niet te missen. De trein naar Groningen zit dan ook vol met kikkers, astronauten en andere niet-alledaagse verschijningsvormen.  

Maar als je Kermesse een keer mist, dan zijn er nog genoeg andere feesten waar je los kunt gaan op je verkleedoutfit. Bijna elke vereniging organiseert wel eens een themafeest. Dirty Disney, Ik houd van Holland, duofeestjes (Bert & Ernie, Geer & Goor), alles mag en alles kan. ’s Nachts zie je regelmatig een groepje Amy Winehouse’s, konijnen of de nodige Henk en Ingrids over de Grote Markt lopen en niemand kijkt hiervan op. Veel verenigingen verbinden zelfs een thema aan hun gala! Ook beroemd is het Alfabetfeest, waarin je elk jaar als een andere letter verkleed gaat. En als je voor een commissie gevraagd wordt, gebeurt het vaak dat je verkleed moet verschijnen op een geheime locatie. Ook leuk: spiegeldiners. Ga verkleed als degene die tijdens het diner tegenover jou zit. Uiteraard mag je dit lekker aandikken! 

En als je een keer geen geld hebt voor een outfit, dan is er geen nood! Heel veel studenten hebben op zolder een enorme verkleedkist waarin alle kostuums van de afgelopen twintig jaar bewaard zijn, dus je kunt altijd in een gave outfit voor de dag te komen.

Door: Marijn Korndewal
 

Klik hier voor meer nieuws.