En het voetbalteam van het jaar is…

gepubliceerd : 29 februari 2012

Deel deze pagina

En het voetbalteam van het jaar is…

Studentensportverenigingen in Groningen zijn bijna net als studentenverenigingen, ze zijn alleen wat losser en vrijblijvender. Bovendien hoef je geen ontgroening te doen. Maar net als bij een studentenvereniging is er genoeg ruimte om feestjes bij te wonen en nieuwe vrienden te maken, zoals bij voetbalvereniging The Knickerbockers (TKB).

Na een daverende lustrumweek hebben de leden van TKB zich opgedoft in de meest glinsterende galajurken en sjiekste rokkostuums voor het afsluitende gala. Op 15 februari 2012 bestond de vereniging 45 jaar, en dat werd uiteraard gevierd met talloze lustrumfestiviteiten. Maar aan al het leuks komt een einde, ook aan dit lustrumjaar. Gelukkig hebben de leden een prachtige week om op terug te kijken en nog een lange avond te gaan.

Op het gala donderdagavond wordt bekend welk team de ‘Team van het Jaar-bokaal’ krijgt uitgereikt. De lustrumcommissie stelde 65 opdrachten op die de teams konden vervullen en elke opdracht leverde punten op. Het team met het hoogste aantal punten wordt vanavond ‘Team van het Jaar’.

Het is bijna zover: over een kwartier worden de winnaars bekend gemaakt. Dames 7 is één van de grootste kanshebbers. Hanneke is best zenuwachtig. “Het wordt heel spannend. Het gaat waarschijnlijk tussen dames 4, heren 15 en dames 7.” Onder luid gejoel van een paar heren op de achtergrond (Ze roepen: “Will-ie Bom-ba, Will-ie Bom-ba!Willie Bomba is één van de huiszangers van TKB), vertelt Ashley dat het soms best lastig was om mensen bij elkaar te krijgen om opdrachten uit te voeren. “In tentamenweken kregen we wat haperingen, maar daarna haalden we weer heel veel in.

De opdrachten die de teams konden vervullen verschilden nogal in haalbaarheid. Zo was opdracht 26: ‘Ga met minstens 5 teamgenoten eten bij de Hasret (uiteraard als het donker is)’, prima te doen. Maar opdracht 52 ‘Bemachtig een échte Olympische Medaille (fysiek bewijs vereist!)’ bleek voor veel teams te hoog gegrepen. Sommige opdrachten waren voor alle leden van TKB leuk, zoals opdracht 9 ‘Zorg dat er tijdens je tapdienst op een doordeweekse dag minstens honderd man in het Flop (de kantine) zijn’. Deze zorgde voor veel leuke feestjes na trainingen.
De voorzitter van de lustrumcommissie pakt de microfoon, om de uitreiking aan te kondigen. Ashley rent van de zenuwen nog even naar het toilet. Er staat een goud geverfde barkruk op het podium, die als ‘Team van het Jaar- bokaal’ fungeert. Al snel maakt hij bekend dat dames 4 derde is geworden. Daarmee bouwt de spanning zich op bij dames 7. Het verschil was slechts negentig punten, maar de winnaars zijn… Heren 15!

Het team klimt het podium op en tilt de barkruk in de lucht alsof het de kampioensschaal is. De aanvoerder neemt het woord: ”Het was een mooie strijd. Onze complimenten aan dames 7, jullie hebben een hard gestreden. Maar we zijn wel heel blij jonge!” Het team juicht nog eens met de barkruk terwijl dames 7 toch enigszins beteuterd toekijkt.

Ashley: “Negentig punten is nog best een groot verschil, dus ze hebben gewoon verdiend gewonnen. Uiteindelijk betekenen de vriendschappen die zijn ontstaan veel meer voor mij dan zo’n barkruk.” Ze benadrukt dat hun team, dames 7 nog maar kort bestaat. Het team werd vorig jaar nieuw opgericht. “Al die foto’s en filmpjes hebben gezorgd voor echte teambonding, en dat is veel beter dan een barkruk. We hebben onszelf op de kaart gezet. En we zijn wel het beste damesteam van het jaar!

Zou je zelf lid willen worden van TKB als je gaat studeren? Wees er dan op tijd bij! De vereniging is heel groot (25 teams), maar heeft een lange wachtlijst. Zorg ervoor dat je je ruim voor de zomervakantie aanmeldt!

 

Door: Yoni Pasman