Fashion News from Groningen!

gepubliceerd : 23 oktober 2011

Deel deze pagina

Bij het woord ‘Groningen’ denk je al snel aan veel gezelligheid door alle studenten die er wonen, aan alle fantastische kroegen die we hier hebben, en misschien ook wel aan de gemoedelijkheid die in deze stad heerst doordat Groningen niet in de drukke en harde Randstad ligt. De woorden ‘hip’ en ‘fashionable’ zullen nu niet direct bij je op komen, want tjsa, Groningen ligt wel midden in het boerenland .. Maar vergis je niet, want door al die studenten is Groningen juist een erg modegevoelige stad!

Wanneer je eenmaal zelf in Groningen woont, moet uitkijken dat je je niet laat verleiden door alle shopsensaties die de stad je te bieden heeft. Door de drie H&M’s, de enorme Zara, Men at Work, de gloednieuwe Scotch & Soda winkel op de Grote Markt en de verschillende kleine boetiekjes vol met moois is het niet lastig er leuk uit te zien, en veel studenten blijken dan ook veel aandacht te besteden aan hun eigen look.

Doordat je in Groningen de meest uiteenlopende opleidingen kunt volgen, zie je dan ook studenten in de meest uiteenlopende stijlen de revue passeren. Zo hebben studenten die aan Minerva , de kunstacademie, studeren vaak een andere look dan de gemiddelde rechtenstudent. En zie je een studente lopen op gekleurde Nike Air Max en heeft ze een indianenbandje om haar hoofd? Dan is het haast wel zeker dat je met een verenigingslid te maken hebt!

Groningen heeft verschillende hotspots waar het erg belangrijk is goed voor de dag te komen! Overdag is het vooral in de UB, de Universiteitsbibliotheek, zien en gezien worden. Kom hier niet aanzetten in een wijde joggingbroek en capuchontrui, want dan wordt je misschien wel een beetje vreemd aangekeken.. Ga je boodschappen doen in de AH-Korenbeurs  dan heb je natuurlijk wel gewoon je chill-outfit aan! ’s Avonds trekken de mannelijke studenten een frisse blouse uit de kast, vaak gecombineerd met Allstars, de vrouwelijke studentes hebben wat dat betreft wat meer keuze.

Wanneer je een commissie doet bij een vereniging heb je vaak samen met je commissiegenoten een eigen commissievest en shirt. Als bestuurslid van een studenten- of studievereniging draag je een pak. Erg handig, want nu hoef je ’s ochtends nooit meer te piekeren wat je nu weer eens aan moet doen..

Je ziet het: de Groningse mode is allesbehalve boers! Eigenlijk is elke kledingstijl wel vertegenwoordigd in de stad, en er wordt niet snel iets ‘raar’ gevonden. Dus trek dat hippe pakkie aan, en steel de show in Groningen!

Door: Alieke Jansen