F*CK DE CRISIS

gepubliceerd : 10 mei 2011

Deel deze pagina

We hielden bij GroningenLife! ons hart vast, bij het uitbreken van de economische crisis. Jaren 30-beelden schoten door ons hoofd. Straks moesten we na een dag hard studeren thuis Albert Heijn Huismerkbier gaan zitten drinken in plaats van rechtstreeks de kroeg in te duiken. Of ons eigen brood mee gaan nemen in plaats van te lunchen bij de Puur! Wassen met huismerkwasmiddel of nog erger, boodschappen doen bij de Aldi.

Bovendien zijn wij ook geen eerstejaars meer. Mochten we ons ooit door onze laatste tentamens en die ellendige masterscriptie heenworstelen, dan moeten toch een keer beginnen met een grotemensenbaan. En grotemensenbanen leken behoorlijk schaars te gaan worden. Nee, een crisis, dat zagen wij moderne studenten niet echt zitten.

Een jaar later blijken afgestudeerde vrienden nog steeds banen aangeboden te krijgen, doen we onze was nog steeds met Robijn (nogal onnodig natuurlijk, maar we kunnen Jules Deelder maar niet weerstaan), proberen we onze colleges nog steeds zo snel mogelijk te vergeten in het beruchte nachtleven van Groningen en doen we onze boodschappen nog steeds bij Albert Heijn. Crisis? Welke crisis?

En de laatste tijd viel ons nog iets op in Groningen. Na ineens de éénnagrootste Ikea van Europa, 3 grote H&M's en de eerste Nederlandse G-star brandstore om onze oren te krijgen, begon Menatwork te verbouwen. Hingen er ineens posters dat Groningen de trotse bezitter was van de grootste 'Men_at_work' van Europa (na een beetje googlen bleek dat 'Europa' in dit geval Nederland + 6 winkels in België betekende, maar toch). Daarna volgde Adidas met een Originals store (we wachten nog op de eerste Groningse rooftop party met Beckham en Snoop.) En dit voorjaar was er eindelijk de Zara. Volgens Zara zelf de mooiste die ze in Nederland hebben.

Wat ons betreft mag hij dus nog wel even doorzetten, die crisis. In Groningen hebben we er geen last van.