Fietsfiles naar het Bevrijdingsfestival

gepubliceerd : 09 mei 2012

Deel deze pagina

Fietsfiles naar het Bevrijdingsfestival

Een beetje fris was het wel, maar het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen was weer eens een groot succes! Vier podia stonden de hele dag volgepland met allerlei soorten bands en artiesten om onze vrijheid te vieren.

Rond drie uur stonden er lange fietsfiles richting het Stadspark, waar het feest al een beetje begon. Heel Groningen rukt ieder jaar uit om te genieten van goede muziek en het gevoel van vrijheid in het grote park.

Suikerspinnen, patatjes met en ‘Liberty Chocolate’, een speciaal voor Bevrijdingsdag ontworpen wikkel voor de beroemde Tony’s Chocolonely, je kunt het allemaal krijgen in het Stadspark.

Het festival in Groningen is één van de meestbezochte bevrijdingsfestivals in Nederland. Vaak treden er dan ook grote bands op, waaronder dit jaar The Kyteman Orchestra, Don Diablo, Alain Clark en Band of Skulls. Het podium waar Don Diablo optrad bleek zelfs te klein; het veld stond helemaal vol, dus niemand kon er meer bij! Naast bands zijn er kraampjes, culturele activiteiten en lekker eten en drinken.

Het Bevrijdingsfestival in Groningen werd deze keer bezocht door maar liefst 100.000 mensen. Dat is een nieuw record. En volgend jaar wordt het nóg drukker, want dan ben jij erbij!

Door: Yoni Pasman