Groningen, city of talent!

gepubliceerd : 04 december 2011

Deel deze pagina

Groningen, city of talent!

Wanneer je rondloopt door Groningen voel je het meteen: dit is een stad waar wat gebeurt! De drukte in de winkelstraatjes, de gezelligheid op de markt, maar vooral de mensen die je er tegenkomt maken Groningen tot een stad waar je je meteen thuis gaat voelen. Wat je niet zo aan de buitenkant kan zien is dat veel van die mensen die je tegen komt best bijzonder zijn. Groningen barst namelijk van het talent!

In Groningen is volop ruimte voor talent. Er zijn vele mogelijkheden en faciliteiten om je talenten te ontwikkelen. Ontwikkeling in allerlei soorten en maten. Op het gebied van sport of cultuur. Op topniveau of bij een vereniging. Ontplooi jij je het liefst op een podium? Dan ben je bij cultureel centrum USVA aan het goede adres. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een cursus voor volgen. Van cabaret tot 'solo zingen met zijn allen'.

Verder kan je in Groningen wat betreft sport flink aan je trekken komen want er zijn ontzettend veel sportverenigingen en sportfaciliteiten te vinden waar je jouw hobby kan laten groeien tot een ware kunst. Maar wanneer je een stapje hoger wil gaan en de topsport induikt, moet je ook in Groningen zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is roeien in de wedstrijdploegen van Aegir en Gyas. Bij deze verenigingen leer je als eerstejaars de fijne kneepjes van het roeien en is het mogelijk dat je na een paar jaar bij het wereldkampioenschap op het hoogste podium staat! Een ander sporttalent is de turnkampioen Epke Zonderland, want naast zijn trainingen studeert hij geneeskunde in Groningen! De topsportbeurzen van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit maken het mogelijk dat je topsport en studeren goed kunt combineren.

En wat dacht je van het danceconcept Studentbeats? Studentbeats is opgericht om Groningse, talentvolle DJ’s samen te brengen met gevestigde namen tijdens verschillende dancefeesten in Groningen. Dus wanneer jij in Groningen studeert en daarnaast heel goed kan deejayen heb je grote kans dat je de ene avond nog nietsvermoedend plaatjes staat te draaien in je vaste kroeg, maar je straks op een heel gaaf feest de beats verzorgt tussen de bekende DJ’s!

Ook op politiek gebied kan je in Groningen je talent ontwikkelen. Als student kan je actief worden in de studentenorganisaties die door middel van verkiezingen zetels kunnen behalen in de Universiteitsraad. Maar ook in de gemeenteraad zijn talentvolle studenten actief. Momenteel zitten er zelfs vijf studenten in de gemeenteraad. Zo hebben we onder andere Paul de Rook voor D66, Rebecca Krüders voor Student & Stad, een partij speciaal voor de belangen van de student, en Sabine Koebrugge voor de VVD.

Dus wanneer jij er over een tijdje voor kiest om in Groningen te komen studeren, kan je waar je ook goed in bent verder ontwikkelen, op talloze manieren, want in Groningen is er genoeg ruimte voor!

 
Door: Alieke Jansen

Klik hier voor meer nieuws.