Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis

gepubliceerd : 12 maart 2011

Deel deze pagina

Vijf steden maken kans dit jaar om het Glazen Huis een plein te bieden tijdens 3FM Serious Request. Groningen, Eindhoven, Enschede, Rotterdam en Tilburg staan op de shortlist. Op 25 maart maakt 3FM bekend waar het Glazen Huis in december 2009 zal staan.

Groningen heeft als eerste stad een grootschalige campagne mét een website gelanceerd, om het Glazen Huis van 3FM's Serious Request in 2009 op de Grote Markt te laten staan.

Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2009, waar 3FM ook aanwezig was, heeft Groningen al een gesprek gehad met de zender om de mogelijkheden rondom het Glazen Huis te bespreken. De stad lijkt er -in samenwerking met de provincie- alles aan te doen om het hele circus in december naar Groningen te halen. Op de site verklaren de Gemeente Groningen en de Provincie Groningen dat zij de productiekosten van het Glazen Huis van €75.000 gezamenlijk zullen financieren.

Om de stad te helpen volgend jaar Serious Request te mogen hosten kun je een petitie tekenen op www.seriousrequestingroningen.nl. GroningenLife! tekent er sowieso voor!