GroningenLife! Talent: Lucia Grijpink

gepubliceerd : 17 augustus 2013

Deel deze pagina

Met maar liefst 28% van de stemmen is de 18-jarige Lucia Grijpink uit Leiderdorp winnaar van de eerste editie van de blogwedstrijd van GroningenLife! Haar blog over het examen wiskunde bleek bij velen in de smaak te vallen. Wij zochten haar op tijdens de KEI-week om het prijzenpakket te overhandigen en natuurlijk om een kort maar krachtig diepte-interview te houden. Want wij zijn wel benieuwd wat ons nieuwe schrijftalent te melden heeft!

Wat raad je potentiële bloggers voor de editie van volgend jaar aan om over te bloggen?
Het is belangrijk om een klein moment te pakken en daar je blog over te schrijven. Wanneer je een blog wilt schrijven over je examens wordt het al gauw te globaal en minder leuk om te lezen. Ik heb zelf het moment gepakt waarbij ik een belangrijke formule intypte in mijn rekenmachine tijdens het examen wiskunde. Met zulke kleine lijnen houdt je de aandacht van je lezers veel beter vast.

Wat is er uiteindelijk van je examen wiskunde terecht gekomen?
Even denken.. Volgens mij was mijn cijfer voor het centraal examen een 8,4. Ik heb uiteindelijk alle vakken met een 8 afgesloten, daar ben ik er tevreden mee!

Welke tip geef je eindexamenkandidaten van komend schooljaar?
Probeer niet teveel stressen, het valt wel mee en het komt wel goed. Zeker als je van te voren goede cijfers hebt op je schoolexamens kan er niet zo veel meer mis gaan. Wel van belang: jat geen examens..

Welke prijs ga je als eerst gebruiken?
Het kippenpak gaat vanavond aan! Iedereen van mijn KEI-groepje is op de hoogte, dus ik kom er niet meer onderuit!

Heb je al besloten waar je lid van gaat worden?
Ik heb me gisteren bij Gyas aangemeld. Misschien ga ik nog actief worden bij een studievereniging of bij Unitas. Eerst maar actief worden bij Gyas en met mijn studie Geneeskunde beginnen. Daarna zie ik wel verder.

Wat wordt jouw memorabele moment komend collegejaar?
Het hebben van een leuke ploeg bij Gyas en het échte studentenleven ervaren en niet langer ´het keilopertje met het roze bandje´ zijn.

Hoogtepunt van de KEI-week tot nu toe?
Het Groningervolkslied tijdens Night of the Songs was zeker een memorabel moment. We stonden met ons hele KEI-groepje het lied mee te blèren met de armen om elkaar heen, echt heel gaaf.

En natuurlijk: Waarom Groningen?
Zelfs in Leiden staat Groningen bekend als dé studentenstad. Ik wist al dat ik Geneeskunde wilde studeren en ik wilde dat de faculteit in het centrum staat. Dat is zo in Groningen en in Leiden. Maar ik wilde absoluut niet in Leiden studeren. Groningen is een beetje dorperig, daar hou ik wel van.

Lees Lucia´s eerste blog, waarin ze op zoek gaat naar de ware (KEI-leider).