Groninger Studenten Cabaret Festival 2013

gepubliceerd : 01 december 2013

Deel deze pagina

And the winner is.. Kirsten van Teijn! Vrijdag 16 november was het alweer tijd voor de 27e finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF). Kirsten van Teijn was volgens de jury en het publiek de meest getalenteerde grappenmaakster en ging er met de eer en eeuwige roem van dit prestigieuze festival vandoor.

Het GSCF is een cabaretfestival dat sinds jaar en dag georganiseerd wordt door studenten – al 27 jaar dus. Het festival geniet landelijk aanzien en staat bekend als de ideale opstap naar de grote podia. Alhoewel, de finales worden in de Stadschouwburg in Groningen gehouden – niet bepaald een klein podium. Voor bijvoorbeeld cabaretiers Jochem Myjer en Theo Maassen leidde hun weg naar de top langs het GSCF.

De finale van dit jaar was van zeer hoog niveau met in de hoofdrol de talentvolle podiumdieren Wolter Weulink, Tom Lash en Kirsten van Teijn. Ze maakten de finale van een ongekend niveau met prachtige liedjes en vlijmscherpe grappen. Weulink liet zijn muzikale kundigheid gepaard gaan met vlotte grappen over dagelijkse zaken. Ook Tom Lash was prima in vorm en gaf het publiek niet alleen een grap, maar zette het publiek ook aan het denken door vraagtekens te zetten bij, volgens Lash, totaal onlogische zaken.

Winnares Kirsten van Teijn kan gezien worden als een groot talent. In haar show genaamd Heilloos werpt ze de zaal persoonlijke verhalen toe waarin ze het publiek bij de keel grijpt met een harde grap. De intieme sfeer brengt Kirsten terug door met teder gezang haar publiek toe te zingen. Van Teijn won eerder het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en er lijkt dan ook niemand meer te twijfelen aan haar talenten – deze vrouw gaat de Nederlandse podia bestormen met haar show!

Na het daverende succes van het festival gaan de finalisten een tour maken door heel Nederland  - je bent dus nog niet te laat! Wil je de finalisten aanschouwen? Houd de website van het GSCF in de gaten voor de exacte data.

Door Benjamin de Bruijn