Handleiding voor de Beginnende Groningse Kroegtijger

gepubliceerd : 23 december 2012

Deel deze pagina

Handleiding voor de Beginnende Groningse Kroegtijger

In het Noorden en ver daarbuiten staat de stad Groningen bekend om het gezellige stadscentrum. Het is een plek waar je heerlijk kunt eten, maar ook voor een drankje en een wilde stapavond zit je hier goed. Studenten hebben meestal geen enkel probleem uit te vinden waar het het meest gezellig is, maar als je nieuw bent in Groningen kan het handig zijn om alvast wat voorkennis op te doen. Daarom is de ‘Handleiding voor de Beginnende Groningse Kroegtijger’ in het leven geroepen. Hier kun je nagaan wat voor type kroegbezoeker jij eigenlijk bent, om vervolgens je voordeel te doen met de uitgaanstips die geselecteerd zijn voor elk type! 


De Barhanger
Het is een uurtje of 17.00 en je besluit om gezellig met een vriend of vriendin wat te gaan drinken in de kroeg. Onder het genot van een lekker speciaal biertje, een goed glas wijn of een verfrissend glas ijsthee ben je lekker aan het bijpraten in de sfeervolle en rumoerige omgeving. Al lachend dop je een paar pinda’s uit het schaaltje op je tafel terwijl om je heen de kroeg steeds drukker wordt. Hier ben jij duidelijk in je element, laat jou maar lekker barhangen!

Hier vind je mede-Barhangers: De Keyzer, De Pintelier, Cafe Soestdijk, Cafe Buckshot

De Danser
Zodra de klanken van de muziek jou bereiken, is er geen houden meer aan. Een tikkend voetje, een wiebelende heup, bewegen zul je! In één streep loop je door naar de dansvloer en je komt er voorlopig niet meer van af. Uitgaan draait voor jou om dansen en gezellig meezingen met de hits van vandaag. Jij bent meer dan eens de smaakmaker in je vriendengroep tijdens het stappen, voor jou hoeven ze geen barkruk bezet te houden. Jij hebt het veel te druk met dansen.

Hier danst men gezellig met je mee: Donovan’s, Rumba, Ocean 41, &ZO, Pand 48, Kokomo

Het Feestbeest
Als jij de kroeg binnenkomt, kan het feest gaan beginnen. Je vrienden gaan graag met jou stappen omdat het dan gegarandeerd gezellig wordt. Ze zullen jou dus ook niet snel betrappen op stil staan. Meezingers en feestmuziek passen helemaal in jouw straatje en je host de hele avond door. Grote kans dat je er aan het einde van de avond zo weer wat vrienden bij hebt, want jouw houding werkt aanstekelijk.

Hier houden ze ook wel van een feestje: Shooters, Het Feest, ’t Vaatje, Drie Gezusters, Twister, Ome Ko, Negende Cirkel

De Lounger
Eén van de leukste dingen van uitgaan is toch het kijken en bekeken worden. Jij zit het liefst op de beste plekjes met je vrienden om te genieten van hippe muziek en een lekker drankje. Een bar met een stijlvol interieur en comfortabele zitplekken spreekt jou het meeste aan en je houdt er wel van om je goed te kleden voordat je gaat borrelen. Het voordeel van loungen is ook dat je het in het begin van de avond kunt doen. Zo kun je de volgende dag toch weer fris en fruitig de collegezaal binnenwandelen!

Hier kun je eindeloos loungen: Sunset Dakterras, Tango!, News Cafe, Bubbels, Bar Pacific

De Muziekliefhebber
Bij het uitgaan treed jij het liefst buiten de gewaande paden. Voor jou geen standaard Top 40-muziek, jij staat bij je vrienden bekend als een echte muziekliefhebber. Of het nou gaat om een goede live band of een Techno Dj, het gaat jou erom dat je een connectie kunt maken met de muziek en de makers ervan. Je houdt er dan ook enorm van om nieuwe muziekstijlen en artiesten te ontdekken voordat ze doorbreken tot het grote publiek.

Hier kom je mede-Muziekliefhebbers tegen: Vera, Simplon, Warhol, Subsonic, De Spieghel

De Nachtbraker
Om een uurtje of 03:00 ben jij nog lang niet uitgestapt, je bent overduidelijk ’s nachts op je best. Terwijl om je heen langzaam mensen aftaaien en naar huis gaan, stel jij voor om naar de volgende kroeg te gaan. Onvermoeibaar stamp jij door en het is jou niet onbekend om pas de kroeg uit te rollen wanneer het buiten al licht is.

Hier gaat men ook nog lang niet naar huis: De Tapperij, De Blauwe Engel, Poolcenter Santana

De Terrasjespakker
Zodra in het voorjaar de eerste zonnestralen de lente aankondigen, krijg jij de kriebels. Het voordeel van het terras is dat je niks hoeft te plannen. Je kunt er ’s middags neerploffen en ter plekke bedenken of je er wilt blijven voor een hapje eten. Je kunt dus zowel ’s middags als ’s avonds deelnemen aan deze vorm van uitgaan. Deze vrijheid is voor jou puur genieten. En dat je ondertussen ook nog eens een frisse neus kunt halen of zelfs aan je kleurtje kunt werken, is helemaal mooi meegenomen!

De leukste terrassen vind je hier: Drie Gezusters, Brasserie, Time Out, Sunset Dakterras, De Kosterij, Der Witz, News Cafe, Het Feithhuis, Zomers

Natuurlijk kent Groningen nog talloze andere leuke uitgaansgelegenheden die je gaandeweg zult leren kennen, en eigenlijk is dat ook de leukste manier van ontdekken. Dat neemt niet weg dat je ergens moet beginnen. Met deze tips voor je eerste avondje uit in je achterhoofd zul je in no time uitgroeien tot professionele kroegtijger!

Door Nicky Ribbers