Het (jonge) hart op de goede plek

gepubliceerd : 24 november 2011

Deel deze pagina

Het (jonge) hart op de goede plek

De barre, regenachtige tijden zijn weer aangebroken in Nederland en helaas is Groningen daar geen uitzondering op. Na een week hard studeren in de bieb is het tijd om een beetje energie bij te tanken. Met het weekend voor de deur zou je op de trein kunnen stappen en je ouders met een bezoekje vereren, maar wij van GroningenLife! kunnen wel wat leukers bedenken voor je vrije tijd…

Er wordt wel eens gezegd: wat ligt Groningen toch in een uithoek van het land… Een beetje waar, maar dat is gelijk ook het grote voordeel van studeren in Groningen: veel studenten blijven namelijk lekker plakken in het weekend! De meeste studenten gaan gelijk op kamers wonen en blijven het liefst ook het weekend in Groningen. Dit zorgt het hele jaar door voor veel gezelligheid in het studentenleven en de stad. Er valt dus altijd wel iets te beleven!

Een middag doorbrengen in een café met meer dan honderd verschillende biersoorten, een avondje met je huisgenoten naar een van de drie bioscopen of heel fanatiek de Martinitoren beklimmen met je net opgedoken scharrel: keuze genoeg. Maar juist in deze tijd heeft Groningen iets unieks te bieden: de stad is in november thuis voor het internationale theaterfestival Jonge Harten. Elk jaar wordt speciaal voor jonge mensen dit festival georganiseerd met wel 35 voorstellingen in alle theaters van de stad. Met alle bezuinigingen lijkt het of kunst en cultuur niet meer belangrijk is in Nederland, maar met gemiddeld 10.000 bezoekers per jaar laat het Jonge Harten festival zien dat cultuur springlevend is!

Op het Jonge Harten festival kun je als bezoeker theater, muziek en dans bekijken van zowel nationale als internationale gezelschappen. Er zijn jonge talenten die zich graag aan jou willen bewijzen met hun optredens, maar ook oude rotten in het vak zoals de acteurs van het Noord Nederlands Toneel doen mee met hun nieuwe voorstelling Alice in Wonderland. Met je OV of CJP-pas krijg je korting op toegangskaartjes, en met je toegangskaartje kun je voor slechts 11 euro een lekkere daghap scoren bij het Pakhuis. Heb je even genoeg van al dat theater maar wil je nog wel even losgaan voordat je de donkere nacht induikt? Dan is er na de voorstellingen livemuziek in Café Images, waar je als je geluk hebt ook nog kunt napraten met de artiest die je net hebt zien optreden.

Laat die trein dus maar even staan en blijf lekker in Groningen plakken, net als alle andere studenten!

Door: Anna Lamberts