Het terrasseizoen is weer geopend!

gepubliceerd : 13 juni 2012

Deel deze pagina

Het terrasseizoen is weer geopend!

Ook al heeft de lente zich in Nederland nog niet van zijn allerbeste kant laten zien, zodra er een paar zonnestralen doorkomen stroomt elk terras in Groningen gelijk vol! En geef ze geen ongelijk: iedereen wil toch wel een break van het studeren en genieten van een drankje in de zon?

GroningenLife! heeft voor jou de meest populaire terrassen geselecteerd, met gegarandeerd zon, veel mensen en lekkere drankjes!

Drie Gezusters
Het café in Groningen waar iedere student en Groninger wel eens gezeten heeft. Het terras valt dan ook niet te missen: rechtstreeks aan de Grote Markt , dus mensen kijken is hier zeker een must!

Newscafe  
Niet ver van de 3 Gezusters vandaan zit het Newscafe. Bij het Newscafe kun je het hele jaar door op het terras zitten: in de winter staan de terrasheaters voor je klaar, en in de zomer kun je er heerlijk in de zon zitten. Bovendien grenst het rechtstreeks aan de Herestraat dus na het shoppen kun je hier zo op het terras ploffen.

Mr. Mofongo
Wanneer de tentamens weer aanbreken zitten studenten van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool vaak uren te zwoegen in de universiteitsbibliotheek. Nu kun je natuurlijk een studiepauze houden in de kantine van de UB, maar het kan veel beter: vanuit de UB kun je zo naar café Mr. Mofongo strompelen, waar je altijd wel een lekkere lunch of koffie (mét een stukje huisgemaakte brownie) kunt krijgen.


Sunset dakterras 
Liever het centrum van Groningen van bovenaf bekijken? Onder het genot van een cocktail kijk je vanaf het dakterras Sunset rechtstreeks uit op de Grote Markt. Wanneer de zon schijnt, puilt het terras al snel uit van de studenten, die gewoon lekker blijven zitten want ze sluiten pas om 02.00 uur!

De Sigaar 
Liever een wat rustiger plekje niet ver bij het centrum vandaan? Cafe de Sigaar heeft een heerlijk terras waar je uren in de zon kunt zitten.

Zit je even krap bij kas dan kun je er natuurlijk ook nog gewoon voor kiezen om een hele dag in de zon te vertoeven in het Noorderplantsoen!
 

Door: Petra Vledder