Het was weer feest: Koninginnedag in Groningen!

gepubliceerd : 01 mei 2012

Deel deze pagina

Het was weer feest: Koninginnedag in Groningen!

Voor veel Nederlanders is Koninginnedag op 30 april dé gelegenheid om massaal weer de oranje kleding uit de kast te halen en de straat op te gaan. Voor Groningse studenten was het ook niet zo moeilijk om te kiezen waar ze het willen vieren:

Groningen weet er namelijk altijd weer een supergroot feest van te maken!

De nacht van 29 op 30 april wordt ook wel bestempeld als de Nacht van Oranje. Deze nacht kan eigenlijk gezien worden als de nacht waarbij het feest van pas écht goed los barst. Optredens door bekende artiesten zoals VanVelzen, Imca Marina en JAH6 vonden dit jaar plaats op de Vismarkt. En natuurlijk had ook ieder restaurant, café, en discotheek zijn deuren geopend, zodat iedereen tot in de vroege uurtjes kon genieten van live muziek en natuurlijk héél veel eten en drinken! Wat dat hoort ook bij de Nacht van Oranje: door de hele stad staan tenten verspreid waar je naar hartenlust kunt eten en drinken. Mocht je het dit jaar gemist hebben, dan moet je in ieder geval volgend jaar zeker de Poelestraat niet overslaan!

Op de dag zelf, 30 april, was er natuurlijk ook veel te doen in de binnenstad van Groningen. De vroege vogels waarbij de kater op deze dag toch wat minder zwaar was gevallen na de Nacht van Oranje, besloten om al heel vroeg aanwezig te zijn bij de vrijmarkt. Op de vrijmarkt, dat dit jaar plaats vond aan de Ubbo Emmiussingel en Praediniussingel hadden mensen al heel vroeg hun tweedehands spullen uitgestald om ze tegen een kleine prijs te verkopen. Was je nog bezig je inboedel bij elkaar te sprokkelen voor je nieuwe kamer? Dan ben je vast en zeker niet met lege handen thuisgekomen, want op de vrijmarkt scoren veel studenten voor een spotprijsje handige en hippe spullen voor hun nieuwe kamer!

Overdag ging iedereen gewoon weer verder met waar ze de vorige nacht gebleven waren, het feest ging namelijk gewoon door! Verspreid door de hele stad werden er evenementen georganiseerd en kon je genieten van livemuziek. En met een zon die volop scheen, puilde het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen dan ook uit van de gezelligheid. Op naar volgend jaar!
 

Door: Petra Vledder