Jonge Harten Festival #nofilter

gepubliceerd : 19 november 2014

Deel deze pagina

21 tot en met 29 november is het weer zover: het Jonge Harten Festival! Mocht je het gevoel hebben dat je je jaarlijkse portie cultuur nog niet gehad hebt, dan is dit je kans om het goed te maken. Het Jonge Harten Festival is een jaarlijks terugkerend evenement met ruim 25 verschillende theatervoorstellingen, gemaakt door jonge theatermakers. Elk jaar komen er zo’n 10.000 bezoekers, waarvan het grootste gedeelte natuurlijk bestaat uit jonge mensen, a.k.a. (aankomende) studenten. 

De voorstellingen zullen te zien zijn in verschillende theaters in Groningen, zoals de Stadsschouwburg, het Grand Theatre en verschillende pop-up locaties. De voorstellingen lopen ver uiteen, van dans en muziek tot drama en theaterthrillers. Na afloop van elke voorstelling kun je een drankje doen in het Jonge Harten 2D Café om gezellig na te praten met de andere bezoekers en de acteurs.

Het thema van dit jaar is #nofilter. De organisatie wil graag laten zien hoe het er echt aan toe gaat in de (theater) wereld. In de voorstelling ‘the truth about Kate’ - eigenlijk een celebrity documentaire en een theatervoorstelling in  één - zie je de opkomst van superster Kate. Het coole aan deze voorstelling is dat elke rol wordt gespeeld door dezelfde actrice, Naomi Velissariou. Zij speelt de beroemdheid, haar vriend, haar ontdekker, etc. Maar gedurende de voorstelling begin je jezelf steeds meer af te vragen hoe beroemd Kate daadwerkelijk is…

Thom Struyf heeft een voorstelling gemaakt die kritisch kijkt naar ons leven. Hoe leef je ‘in het nu’ in een wereld met een zapfunctie die je elke seconde probeert af te leiden? Hoe blijf je ‘gewoon jezelf’ als alles om je heen schreeuwt dat het nog beter, sneller en mooier kan? Wie heeft eigenlijk de touwtjes in handen in deze wereld?  

Voor een beter kijkje achter de schermen kun je de blogs lezen die over het festival geschreven worden. De bloggers interviewen mensen van de organisatie, maar gaan ook naar de voorstellingen om te schrijven over hun ervaring. Zo krijg je dus een nog beter beeld van de voorstelling. Veel voorstellingen worden meerdere keren gegeven, waardoor je na het lezen van een blog alsnog een kaartje kan kopen.

Vorig jaar is GroningenLife! natuurlijk ook even gaan kijken. Klik hier om onze ervaringen van toen te lezen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan even deze vette trailer van afgelopen jaar.

Kaartjes zijn te koop op de site en aan de deur. Ook kun je dit jaar het studentenarrangement kopen. Dus heb je interesse in de culturele kant van het Groningse studentenleven, dan is het Jonge Harten Festival zeker een aanrader!

Door Lucia Grijpink