KEI-week 2011: groot, groter, grootst!

gepubliceerd : 17 augustus 2011

Deel deze pagina

KEI-week 2011: groot, groter, grootst!

Maandagmorgen 15 augustus, op elk willekeurig NS station in Nederland: Ietwat zenuwachtige eerstejaarsstudenten staan klaar om uitgezwaaid te worden door hun ouders, klaar voor misschien wel de mooiste week van hun studententijd. De KEI-week! En ook dit jaar is deze week weer groot, groter, grootst. Want heel studerend Groningen laat zien dat dit dé plek om je studententijd tot een groot succes te brengen. Vooral op het gebied van uitgaan, cultuur, sport en nieuwe vrienden brengt deze mooie week extra glans aan jouw nieuwe leven als student!

En dit leven begint op maandagavond, bij The Grand Opening van de KEI-week. Nadat alle aankomende eerstejaarsstudenten met hun KEI-groepje, de groep met wie je de hele week optrekt, bij hun KEI-leiders hebben gegeten, stromen de eerstejaars binnen op de Grote Markt. En zij worden ontvangen door niemand minder dan Sascha Visser. En to top it all off: Lange Frans rapt ook nog een mooi woordje van welkom.

En dan: de hele nacht feest! Net als de overige avonden en nachten trouwens: kroegentochten, karaoke met 4500 medestudenten op de Grote Markt, een poolparty en natuurlijk de klapper: het eindfeest in Martiniplaza! Duizenden studenten gekleed in het wit, onder begeleiding van de beats van Rob Toonen, Sidney Samson, Don Diablo en Yes-R…

Maar naast al het nodige feesten is er natuurlijk ook tijd voor andere belangrijke zaken. Zoals de vraag óf en bij welke studentenvereniging je je wilt aansluiten. Tijdens de KEI-week presenteren studentenverenigingen zich allemaal en mag je overal naar binnen lopen (of je downloadt gewoon de Vindicat App). Je komt de verenigingen ook tegen in de KEI-parade op dinsdag, waar vooral de dames van Dizkartes de aandacht trekken met hun groen geverfde, ontblootte bovenlichamen. Of je doet mee aan één van de sportclinics om kennis te maken met de vele sportverenigingen. Een cursusje paaldansen is immers nooit weg...

En mochten de kersverse eerstejaarsstudenten al in de eerste week van hun studententijd de wereld willen veranderen: dat kan! Bekende politici gaan namelijk in discussie met studenten tijdens KEI-politics.

Na al deze inspannende bezigheden is het ook wel eens lekker om een filmpje te pakken. Natuurlijk wel in stijl: onderuitgezakt in een opblaasstoel op de Vismarkt, met je vers gescoorde date van de vorige avond. Niets kan tippen aan al het moois dat de KEI-week met zich meebrengt!

Door: Marijn Korndewal