Kei-week grootser opgezet

gepubliceerd : 18 juni 2011

Deel deze pagina
Logo Keiweek '09

De KEI-week, de grootste introductieweek voor studenten in Nederland, wordt dit jaar nog grootser opgezet. Er zijn meer deelnemers, maar ook meer activiteiten. Bijna vierduizend eerstejaarsstudenten en meer dan duizend ouderejaars doen mee aan de KEI-week, die plaatsvindt van 10 tot en met 14 augustus in studentenstad Groningen.

 

De KEI-week is een vijfdaags evenement, georganiseerd voor en door studenten. Tijdens deze vijf dagen maken de eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de overige HBO instellingen kennis met alles wat het studentenleven van Groningen te bieden heeft. Dit gebeurt door middel van uiteenlopende evenementen. Het thema van de KEI-week 2009 is ‘The KEI to your future’.

Het Cultuurfestival brengt op woensdag 12 augustus een dag vol optredens en workshops in een ontspannen festivalsfeer. Voor het eerst komt er op de Grote Markt voor het podium een grote tribune te staan. Op dit podium schitteren ’s middags de politici, die onder leiding van Coolpolitics (bekend van het festival Lowlands) met elkaar en de KEI-lopers het debat aangaan.
Het festival wordt afgesloten met cabaretvoorstellingen van onder andere de Groningse stand-up comedians de Hyena’s en de landelijke topper Guido Wijers.

Het evenement Project LOVE was vorig jaar een groot succes. Daarom zal het voorlichtingsevenement, dit jaar gedoopt tot Fatal Attraction, opnieuw op de vrijdag van de KEI-week gehouden worden. Naast workshops en colleges over liefde, seks en relaties, wordt het evenement uitgebreid met de onderwerpen alcohol en drugs. Gedurende de hele week wordt hier ook aandacht aan besteed door middel van de maatschappelijke campagne ‘KEI veilig of KEI niet’. Het voorlichtingsevenement vormt de afsluiting van deze campagne.

Dit jaar verkennen de eerstejaarsstudenten tijdens de eerste dag van de KEI-week niet alleen de stad per ‘cabriobus’, maar ook vanaf het water. Rondvaartboten laten hun een andere kant van Groningen zien. Gidsen vertellen daarbij allerlei wetenswaardigheden over de stad en het studentenleven.