Kennismaken doe je in de KEI-week

gepubliceerd : 12 september 2012

Deel deze pagina

Kennismaken doe je in de KEI-week

Al sinds 1969 zorgt de Komissie Eerstejaars Introductie (de KEI) ervoor dat aankomende studenten op een leuke manier kennis kunnen maken met de stad Groningen en het Groninger studentenleven. Maar je maakt in deze week niet alleen kennis met de stad waar je de komende jaren zult leven, je leert namelijk ook al heel veel van je toekomstige medestudenten kennen! De KEI-week zit vol met concerten, informatiemarkten en feesten. Alle kroegen en verenigingen zetten hun deuren wagenwijd open voor de nieuwe lichting Groninger studenten. Een leukere manier om geïntroduceerd te worden in een studentenstad bestaat niet!

De week begint met een wat minder leuk onderdeel: de daginschrijving. Deze vindt plaats op het Broerplein, voor het Academiegebouw, en het is er altijd erg druk, zorg dus dat je op tijd komt!
Als je een beetje op tijd klaar bent met inschrijven, heb je namelijk nog tijd om de Informatiemarkt op de Vismarkt te bekijken. Hier staat alle informatie over de studentenstad Groningen uitgestald. Je kunt kijken hoe je aan een kamer komt en zien wat de verschillende studentenverenigingen te bieden hebben. Op de Vismarkt zijn ook wat chillplekken, zodat je even in alle rust wat sfeer kunt proeven. Vanaf 17:00 uur ben je welkom bij je KEI-leiders om daar een lekker hapje te eten. Bereid je voor op een pasta'tje rood (tomatensaus) of groen (pesto)! Je eet samen met je KEI-groep en dus is dit de eerste uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen. Die avond vindt het eerste feest van je studententijd plaats! De KEI-week opent dan namelijk feestelijk op de Grote Markt met vette artiesten, na dit feest kun je uiteraard met je KEI-groep de stad in!

De dagen die hierop volgen zullen eveneens vol zitten met dit soort informatiemarkten en feesten. Op dinsdag neem je bijvoorbeeld een kijkje op de ACLO, het sportcentrum voor studenten, en kun je kennismaken met de verschillende sportverenigingen, donderdag is er een Pool Party in het openluchtzwembad van Groningen. Je kunt samen met je KEI-groep bekijken wanneer je naar een activiteit wil en wanneer je liever nog even in bed blijft uitbrakken. Het is in ieder geval aan te raden om elke dag gebruik te maken van een gratis lunch. Die worden namelijk elke dag door vrijwel alle studentenverenigingen aangeboden. Je kunt dan wat eten en je vervolgens laten rondleiden door de sociëteit (thuisbasis van een studentenvereniging) van bijvoorbeeld Dizkartes of Vindicat. Op deze manier leer je alle verenigingen van Groningen kennen en kun je kijken of er iets voor jou tussen zit. Als je het na je lunch ergens erg gezellig vindt, kun je vaak blijven hangen op het terras om nog wat te drinken.

Op deze manier maak je kennis met veel aspecten van het Groninger studentenleven en heb je in no-time nieuwe vrienden erbij. Daarnaast heb je gewoon een onvergetelijke week beleeft vol feest en ervaringen die je bij je ouders thuis niet zo snel had opgedaan. Je zou bijna vergeten dat je naar Groningen gaat om te studeren.. Gelukkig komt dat besef in september snel genoeg weer terug. Schrijf je in voor de KEI-week, probeer zoveel mogelijk te zien, feest zoveel je kan en leer Groningen kennen. Dan voel jij je na het Eindfeest in de Martiniplaza een volwaardig Groninger student!

Door: Tomas Riemens