Klimmen naar de top

gepubliceerd : 19 juni 2012

Deel deze pagina

Klimmen naar de top

Hou je van extreme sporten? Dan is de klimmuur Excalibur in het sportcentrum Kardinge wat voor jou! Met 37 meter is de muur de hoogste van Europa. En hij is ontworpen door sportklimmers die wel weten wat een uitdaging is.

De muur is een initiatief van het klimcentrum Bjoeks. De spannende naam is afgeleid van het magische zwaard van de verhalen van Koning Arthur. Niet zo gek, als je naar de vorm van de muur kijkt.

Excalibur is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren klimmers er plezier aan kunnen beleven. Als je nog niet zo vaak hebt geklommen is het beter om de bolle kant te beklimmen, maar als je van het extreme houdt móet je de holle kant proberen.

Als klimmen nou helemaal je ding is, is het leuk om bij een studentenklimvereniging te gaan. De ACLO, de grote studentensportorganisatie in Groningen, heeft ook een klimvereniging: Groningen Studenten Alpenclub (GSAC). Naast het sporten zelf is het ook nog eens hartstikke gezellig, want de vereniging organiseert wintersportvakanties, uitstapjes en natuurlijk genoeg borrels en feestjes. Zo kun je van je sport een nog leukere ervaring maken.
In het filmpje hieronder kun je zien hoe groot Excalibur is.

 

 

Yoni Pasman

Bron foto: Bjoeks