Kom maar op met die korting!

gepubliceerd : 15 november 2011

Deel deze pagina

Kom maar op met die korting!

Het lijkt wel alsof websites met spectaculaire acties en kortingen als paddenstoelen uit de grond komen zetten. Neem een paar young professionals en een handvol gedreven marketeers en je weet dat ook Groningen deze kansen niet onbenut laat liggen!

Zie jij ook steeds meer vrienden op Facebook lid worden van Groupon? Of zie jij studiegenoten hun Knaek tevoorschijn halen als ze in de rij voor de kassa van de Jumbo staan? Om te voorkomen dat jij straks teveel gaat betalen voor die vele biertjes in jouw favoriete stamcafé, zetten wij voor jou op een rij waar jij als toekomstig student korting kunt krijgen in Groningen.

Als verse eerstejaars student in Groningen word je onmiddellijk geïntroduceerd in een nieuw leven dat 'Het Uitgaansleven' heet. Nu ben je misschien al bekend met uitgaan bij het plaatselijke dorpscafé in de buurt waar je ouders wonen, of het spetterende eindejaar gala waar je los ging met al je klasgenoten. Bereid je maar even opnieuw voor; in Groningen zijn er zoveel mogelijkheden dat je straks niet één maar meerdere stamcafés hebt, af en toe ook even los gaat op exotische latin muziek in de Rumba of een concert bezoekt van je favoriete band in De Oosterpoort of Vera. Websites zoals Groupon en Dagpas Groningen maken het bekostigen van deze activiteiten allemaal nét even wat gemakkelijker!

Zo is er op de website van Groupon een apart kopje voor Groningen te vinden, waar enorm veel kortingen op allerlei producten en activiteiten voor de stad Groningen te vinden zijn. En is een pizza voor de helft van de prijs nou niet ideaal als je je besluit na je hoorcollege met studiegenootjes nog wat te gaan eten in de stad? Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden op de website van Groupon, aangeven dat je voor Groningen kortingen wilt ontvangen en vervolgens ontvang je elke dag de deals van de dag in je inbox. Wie weet eet jij straks ook voor 12 euro onbeperkt tapas met je studiegenootjes, of kun je wellicht je ouders trakteren op een high-tea bij Brasserie Luxembourg, één van de oudste stadscafes van Groningen, zodat ze gelijk een goede indruk krijgen van jouw nieuwe studiestad!

Als je dan toch bezig bent van zoveel mogelijk kortingen in Groningen te profiteren, dan kun je je ook alvast aanmelden voor Dagpas Groningen. Door je aan te melden op de Facebook pagina van Dagpas of ze te volgen op Twitter kun je zelf je voorkeur aangeven voor een mooie aanbieding. Lijkt het je wel wat om met je studiegenoten voor de helft van de prijs te kunnen eten bij je favoriete eetcafé? Tweet het gewoon even door!

Ben je in het bezit van een iPhone of Android telefoon? Dan mag de applicatie Pocketdeals ook niet ontbreken! Want het verkrijgen van kortingsacties voor studenten beperkt zich heus niet alleen tot het internet. Als je Pocketdeals (gratis!) op je telefoon gedownload hebt, krijg je een overzicht met alle beschikbare kortingen in Groningen. Ben je toevallig in de buurt van de Grote Markt met je studiegenoten en willen jullie na al het harde werken even lekker ergens gaan lunchen of een cocktail drinken? Open Pocketdeals en de applicatie selecteert automatisch welke kortingsacties voor lunchmenu’s in de buurt van de Grote Markt te vinden zijn!

En last but not least; een studentenkortingspas kan natuurlijk ook niet ontbreken in de leukste studentenstad van Nederland. Sinds kort beschikt Groningen namelijk over De Knaek. Wie mee heeft gedaan aan de KEI-Week komt de pas misschien al wel bekend voor, deze werd namelijk gratis uitgedeeld aan eerstejaars studenten. Mocht je onverhoopt de KEI-Week gemist hebben maar ben je wel van plan volgend jaar in Groningen te studeren, dan kun je de kortingspas ook nog aanschaffen op de website van www.knaek.nl. Zo kun je voor 10 euro het menu van de dag en een drankje scoren bij grandcafé-restaurant Mr. Mofongo!

Zo zie je maar, ook de marketeers in Groningen denken met jou mee om het toekomstige leven als student nét even iets gemakkelijker te maken!
 

Door: Petra Vledder