Koninginnedag to the maxx

gepubliceerd : 01 mei 2011

Deel deze pagina

Koninginnedag to the maxx

Groningen is dé plek om Koninginnedag te vieren. Wij van GroningenLife! bleven in ieder geval in de stad om Koninginnenacht en Koninginnedag niet te missen. Naast alle  studenten loopt de hele provincie uit om het er eens lekker van te nemen in hun flatteuze oranjeoutfit. Er is maar één manier om Koninginnedag echt goed te vieren in Groningen en daar zul je 24 uur voor moeten uittrekken. Welkom bij Koninginnedag to the maxx, Bea zal trots op je zijn!

De voorbereidingen
De oranjeoutfit! Omdat Groningse studenten graag verkleed naar themafeesten gaan, barst het hier van de feestwinkels. Die kaasmeisjes-outfit of dat leeuwenpak is dus snel gescoord. En de echte Oranjefans doen er verstandig aan het Wilhelmus alvast in te studeren, zo kan je in elke kroeg in ieder geval één liedje meeblèhren.

Here we go…
Koninginnenach
Als je op Koninginnenach door de straten van Groningen loopt, word je omringd door oranje mensen, lekkere muziek en heel veel barretjes. Op elk plein speelt wel een bandje. Zo wil je op de Vismarkt DJ Michel de Hey niet missen en op de Grote Markt gaat iedereen los op Afrojack, Rigby en ehh… een ABBA-coverband? Niet getreurd! Naast de gezellige straten kun je ook in het tal van kroegen die Groningen rijk is, terecht.

Wil je alvast een beetje proeven van het studentenleven? Studentenvereniging Unitas geeft een feestje en iedereen is welkom! Leuke bijkomstigheid is dat er die avond mandarijntjes geschonken worden, een typisch Gronings studentendrankje. Deze mix van Berenburg met Fanta geven je Koninginnenach net dat beetje extra oranje. Na Unitas doe je nog een rondje door de Poelestraat, dé uitgaansstraat van Groningen. Er zijn immers geen sluitingstijden! Vooral café’s Het Vaatje en Ome Ko trekken alles uit de kast om Bea’s feestdag te vieren. En dan, samen met de eerste zonnestraaltjes, zie je de straten langzaam bedekt worden door matjes…

Koninginnedag
Nog een beetje moe van de afgelopen nacht, loop je direct door naar de Ubbo Emmiussingel voor de rommelmarkt. Tussen de oude moek vind je namelijk verse jus en die vitaminen zijn precies wat je nodig hebt! Dan op naar de matjes, want als je van plan bent op kamers te gaan in Groningen kun je nu alvast beginnen met het verzamelen van je inboedel. Tussen al het kinderspeelgoed vind je bedden, lampen, stoelen, tafels en nog duizend andere nuttige spullen. Op kamers gaan hoeft niet duur te zijn!

Inkak-momentje? Wij van GroningenLife! gaan rechtstreeks door naar sterrenrestaurant Muller, waar je op Koninginnedag sterrensaté eet voor maar vier euro. Dit houdt ons sterk! Daarna is het tijd voor een optreden. Op de Grote Markt kan je jouw Wilhelmus skills in de praktijk brengen samen met de burgemeester. Loop ook even langs de Pintelier, De Keyzer of de Wolthoorn. Deze gezellige, knusse studentenkroegjes zijn tijdens Koninginnedag razend populair, dus die mooie sfeer mag je niet missen. ’s Avonds is de finale van jouw Koninginnedag to the maxx, en waar vier je die beter dan op de Grote Markt? DJ J-Nasty en DI-rect zorgen voor topentertainment. Pendel af en toe even tussen de Grote Markt en de Vismarkt, want daar vind je DJ Roog en Rauwkost Live.

En dat was ‘m dan, de Koninginnedag van GroningenLife! Volgend jaar Koninginnedag to the maxx XXL?

Door: Marijn Korndewal