Mogelijk jaarlijks Nacht van Kunst&Wetenschap

gepubliceerd : 18 juni 2011

Deel deze pagina
JunkieXL draait op Vismarkt

De Nacht van Kunst en Wetenschap trok afgelopen zaterdag naar schatting 15.000 bezoekers. Een eerste terugblik.

Een slordige negenduizend bezoekers stonden op de keien van de Vismarkt voor het podium waar Junkie XL een zee van licht en geluid produceerde. Maar ook het Academiegebouw puilde uit van belangstelling voor optredens die zover uiteenlagen als de rijdende rechter en muziek bij sterrenkunde.

"Het liep gesmeerd", zegt Bianca Pander (hoofd lustrumbureau). Ze beschouwt het festival als een succes en meldt dat er geen onderdelen waren waar geen publiek op af kwam. "Ook de lezing van de rector van de enige universiteit in ballingschap trok nogal wat mensen. Daar waren weinig reserveringen voor. Heel leuk is ook dat bijvoorbeeld het Academiegebouw is bezocht door mensen die er nog nooit waren geweest."

Voorafgaand aan het festival werd bekend dat de organisatoren willen onderzoeken of er een jaarlijks terugkerend evenement van kan worden gemaakt. Studenten hielden daartoe een publieksenquete, waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. Aan de voorwaarde van het RUG bestuur dat de eerste Nacht zelf een succes moest worden, lijkt intussen wel te zijn voldaan. Zo vindt ook Pander. "Dit is wel voor herhaling vatbaar."