Niet fanatiek, wel gezellig

gepubliceerd : 16 augustus 2012

Deel deze pagina

Niet fanatiek, wel gezellig

Alleen de echte topsporters zijn regelmatig op televisie te zien. Naast deze kleine groep sterren zijn er nog vele talentvolle atleten die de top net niet halen, maar op hun eigen niveau nog steeds koste wat kost de beste willen zijn. Daarna komt iedereen die het leuk vind om te sporten, maar niet zo nodig week in week uit hoeft te presteren. Omdat deze groep nooit in Studio Sport is te zien is, besloot GroningenLife! eens te kijken bij twee talenten van de studentenhockeyvereniging GCHC.

Rommert Rijpkema en Daan Uneken spelen dit seizoen in GCHC 10 en proberen met dat team elke week een mooie wedstrijd neer te zetten, waarbij de derde helft vooral niet vergeten mag worden. GCHC is een grote club met veel teams op verschillende niveaus, dus waarom nou net het tiende? “Ik heb in eerste instantie selectie gespeeld bij Heren 3, maar dat werd me al snel te fanatiek”, vertelt Rommert. “Daarom besloot ik dat ik liever in een lager team wilde gaan spelen. Ik kende een paar jongens van de club al wat langer en met elkaar hebben we besloten in GCHC 10 te gaan hockeyen”.

Rommert en Daan hebben vroeger op een hoger niveau gehockeyd, maar vinden het geen probleem dat sommige teamgenoten een wat minder niveau halen. Daan: “Qua inzet op de trainingen en in de wedstrijden is het misschien niet altijd top, maar we spelen nu dan ook vooral voor ons plezier”. GCHC 10 traint anderhalf uur in de week en volgens Rommert kun je gemakkelijk een keer afzeggen als je niet kan. “Als we dan tenminste niet met maar 6 man op het trainingsveld staan, want dan wordt trainen wel erg lastig.”

Uiteraard is naast het gebeuren op het veld ook de sfeer buiten de lijnen een belangrijke factor bij een studentenhockeyvereniging. Hoe zit het met de sfeer binnen GCHC 10? “Er zijn altijd wel wat lui die wat blijven drinken na een training of een wedstrijd”, zegt Rommert. “Eens in de paar weken is er een borrel en daar staan altijd veel mensen van de club. Dus dan kan het nog weleens erg gezellig worden”. Daan wil nog even benadrukken dat hij het een mooi initiatief vindt van GCHC om elk team financieel te steunen bij het organiseren van een teamuitje. “We zijn dit jaar wezen paintballen met een deel van het team en kregen om dat op poten te zetten honderd euro van de club. Bij ons studenten is dat altijd welkom!” Ook vinden beiden zowel het Martini-toernooi als gala dat jaarlijks door de hockeyclub wordt georganiseerd zeer de moeite waard.

GCHC is volgens beide hockeyers een leuke club, omdat er veel teams van zeer verschillende niveaus zijn. Er zijn altijd wel mensen te vinden die een biertje met je willen drinken en omdat de club volledig gerund wordt door studenten heerst er een gezellige sfeer. Zij raden het ten zeerste aan je aan te melden bij de club, omdat je er zowel binnen als buiten de lijnen veel plezier aan kunt beleven. Daan: “Je kunt in het clubhuis op rekening drinken, waardoor je de kosten pas aan het einde van de maand ziet. Prima dus!”

Door: Tomas Riemens