Nieuwe truck béta studenten

gepubliceerd : 07 september 2011

Deel deze pagina
De bétafaculteit krijgt na drie jaar een nieuw mobiel leslokaal. De komende drie jaar zal een Duitse vrachtwagencombinatie als mobiel laboratorium scholen gaan bezoeken.
"We hebben de ervaring van de afgelopen drie jaar gebruikt in de nieuwe Discovery", vertelt projectleider Theo Jurriëns. "Het gaat meestal om kleine dingen, zoals een kast waar de scholieren hun rugzakken kunnen laten. Dan struikel je er niet meer over." Een groot beeldscherm aan de buitenkant maakt het mogelijk college te geven in de open lucht, een film te vertonen of passanten te laten zien wat er in de truck gebeurt.
Verder is het eenvoudiger de nieuwe oplegger uit te klappen tot leslokaal en maakt de generator minder herrie. De truck is ook zuiniger. "We overwegen nog om hem op een variant van biodiesel te laten rijden", zegt Jurriëns. "Er is ook ruimte bovenop voor zonnepanelen." De oude Discovery heeft in drie jaar zo'n 350 ritten gemaakt, en ook de nieuwe truck is alweer volop geboekt door scholen. "Bijna iedere lesdag staan we wel ergens", vertelt Jurriëns. Maar hij heeft er nog geen genoeg van. "Het is geweldig. Zeker als we dan naar een derde klas gaan, als leerlingen zonder 'béta-genen' na afloop zeggen dat ze het leuk vonden en iets geleerd hebben."
Hij is er ook van overtuigd dat de bezoeken effect hebben op de studenteninstroom. "En andere universiteiten zijn jaloers op ons. Dat is ook een goed teken!"

De nieuwe truck maakt 15 september zijn maiden voyage, naar een school in Delfzijl.
Bron: René Fransen, UniversiteitsKrant